Markku Niemisen valmentama Daze ja Ari-Pekka Pakkasen Staro Miami raivasivat tiensä E3-karsinnoista finaaliin tänään Eskilstunassa. Oriiden/ruunien finaaliin tuo suomalaisväriä Baritone Artist, jonka kasvattajat ovat International Hacienda Oy ja Juha Saarijärvi.

Erik Adielssonin ajama ja Svante Båthin valmentama Global Withdrawl vei johtopaikalta ensimmäisen oriiden/ruunien karsinnan. Pekka Korven Qvidja’s First seurasi viidenneksi. Båth-Adielsson vei myös toisen karsinnan Global Welcomella. Markus B Svedbergin Baritone Artist tsemppasi johtavan takaa varmasti kolmanneksi. Korven Count Forte oli kahdeksas.

Myös kolmas karsinta meni Båth-Adiessonille. Attraversiamo näytti loppukaarteessa, ettei se taistele voitosta. Mutta maalisuoralla ori kiri varmasti ykköseksi. Arctic Carl oli kahdeksas ja Roni Paldanin Frode Sisu hylättiin. Hitman River ei viihtynyt kuraisissa olosuhteissa, mutta pinnisti silti ykköseksi neljännessä karsinnassa valmentajansa Conrad Lugauerin ajamana. Paldanin Big Sexy Deli oli kuudes.

Lars-Göran Svedbergin Fragolini Am hallitsi ensimmäistä tammojen karsintaa. Teijo Aholan Mariah’s Baby K.V. jäi seitsemänneksi. Örjan Kihlströmin ajama Flash Am kiri toisen karsinnan parhaaksi ennen Kaj Widellin ajamaa Venäjältä saapunutta Luce Axea. Voittotulos 17,3a/2140 metriä kertoo olosuhteista. Arctic Michelle oli kahdeksas.

Kenneth Haugstadin Aleppo Pine kiri kolmannen tammakarsinnan ykköseksi. Santtu Raitalan ajama Daze seurasi hyvin kärkiparia ja oli kolmas maalissa. Reijo Liljendahlin valmentama ja Ulf Ohlssonin ajama Twyla Face pinnisti johtavan rinnalta viimeisen karsinnan ykköseksi. Mika Forssin ohjastama Staro Miami oli johtopaikalta varmasti kolmas. Finaalit juostaan kesäkuun viimeisenä lauantaina Färjestadissa.

Finaalien lähtöradat

E3-finaali – tammat, 1. palk. 925.000 kruunua

1 Flash Am – Roger Walmann
2 Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
3 Aleppo Pine – Roger Walmann
4 Twyla Face – Reijo Liljendahl
5 Luce Axe – Jevgeni Ivanov
6 No Matter – Svante Båth
7 Staro Miami – Ari-Pekka Pakkanen
8 Zara Kronos – Joakim Lövgren
9 Racing Brodda – Mattias Djuse
10 Looser on Loser – Fredrik Wallin
11 Daze – Markku Nieminen
12 I’m Sailing – Anders Svanstedt

E3-finaali – oriit/ruunat, 1. palk. 925.000 kruunua
1 Hitman River – Conrad Lugauer
2 Global Welcome – Svante Båth
3 Attraversiamo – Svante Båth
4 Global Withdrawl – Svante Båth
5 Smokin Joe – Lutfi Kolgjini
6 Evens Cool Boy – Robert Duner
7 Bariton Artist – Markus B Svedberg
8 Önas Nougat – Per Nordström
9 Borups Senator – Tomas Malmqvist
10 Flight Dynamics – Stefan Melander
11 That’s Art – Peter Untersteiner
12 Concrete Dee – Roger Walmann