Timo Nurmos on kunnonajoituksen mestari. Kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn on tulossa huippuvireeseen, kun Suuri Suomalainen Derby lähestyy. Petra Huhdin kasvattama ja omistama Ready Cashin poika voitti Eskilstunan Fyraåringstestet-lähdössä 200 000 kruunua ajalla 13,8a/2640m.

Eskilstunan kilpailu oli Sahara Jaeburnin toinen tänä vuonna. Jorma Kontio ajoi alussa eteenpäin, ja Sahara Jaeburn haki johtopaikan. Suosikki Fifty Cent Piece yritti myös terävää kiihdytystä, mutta se laukkasi.

Kontio sai ajaa maltilla. Päätöskierroksen Sahara Jaeburn ravasi 10,0 ja meni varmasti ykköseksi. Tallikaveri Boston Wise L nousi tuntumaan, mutta ohi ei ollut asiaa. Laura Marttinen on kärkikaksikon hoitaja.

”Viime vuonna tämä voitti kriteriumin ja seuraavaksi varmaan ovat vuorossa derbykarsinnat. Tänään sain ajaa rauhallisesti ensimmäisen kierroksen. Lisäsin vauhtia 1200 jäljellä. Tosi kovaa tultiin, vaikka en avannut edes korvia”, Kontio kertoi.

Avoin ryhmä aloitti illan Toto86-kierroksen. Mr Golden Quick laukkasi lähtöauton takana. Hachiko de Veluwe taisteli keulapaikasta, mutta laukka tuli 100 metrin juoksun jälkeen. Kenneth Haugstad ajoi Heavy Soundin johtopaikalle, ja valjakko porhalsi voittoon tuloksella 12,0a/2140m.

Heavy Sound kilpaili edellisen kerran Elitloppetin karsinnassa, jossa tuli laukka. ”Heavy Sound näytti uskomattoman hienolta. Raviltaan se näyttää ja tuntuu paremmalta kuin koskaan”, valmentaja Daniel Redén kertoi.