Stig H Johanssonin valmentama Diamanten oli paras Jarlsbergissa ajetussa Ulf Thoresen Grand International -kisassa. Erik Adielssonin ajama 5-vuotias ori vei 800 000 kruunun ykkösen ajalla 11,0a/2100 metriä.

Viime vuoden voittaja Twister Bi haparoi ja laukkasi lähdössä. Diamanten paineli helposti johtopaikalle. Rajesh Face eteni rinnalle vaatimaan vauhtia, avauskierros mentiin 11,4. Osaratkaisu, ikävä sellainen, tapahtui 1200 metriä ennen maalia. B.B.S. Sugarlight lopetti juoksemisen, ja sen taakse jäi nippu hevosia, ainakin Lionel, Giveitgasandgo ja Tripolini V.P. menettivät mahdollisuutensa. Mikkeliin tulossa oleva Evil Enok M.E. laukkasi toisesta ulkoa 800 metriä ennen maalia.

Diamanten ei tehnyt mitään virhettä. Se porskutti voittoon ja jätti Trendy O.K:n ja Rajesh Facen himmeimmille mitaleille. Jorma Kontion Coquin Bebe seurasi johtavan takaa neljänneksi. “Diamanten on todella, todella hyvä hevonen. Se on ollut hyvä aikaisemminkin, mutta tuntuu, että se on ottanut 5-vuotiaana vielä askeleen eteenpäin”, Adielsson kehui.