UET Grand Prixin finaalin loppusuora oli todellinen jännitysnäytelmä. Kärjessä ravanneet suuret suosikit Ecurie D ja Gu d’Heripre laukkasivat. Robert Berghin Power kiri 200 000 euron voittoon ja räjäytti ruotsalaisjuhlat.

Björn Goop ajoi Marko Kreivin osaomistaman Ecurie D:n johtopaikalle. Gu d’Heripre kiersi sen rinnalle. Power matkasi kolmantena sisäradan jonossa.

Maalisuoralla tapahtui. Ensin sekosi Gu d’Heripre laukalle. Ecurie D johti, mutta sen ravi heikkeni ja laukka tuli. Bergh sai käännettyä Powerin kiriin, ja valjakko eteni niukasti ykköseksi ajalla 11,2a/2100m. Green Grass pinnisti kakkoseksi. Johan Untersteinerin Guzz Mearas nousi kolmanneksi ja Jerry Riordanin Aetos Kronos neljänneksi. Ruotsalaiset nappasivat sijat 1, 3 ja 4.

“Power on jäänyt vähän Derbyvoittaja Hail Maryn varjoon. Siksi on aivan mahtavaa tulla tänne Vincennesiin ja olla kuningas täällä. Saimme hyvän paikan kolmantena sisäradalla. Kun vauhti lisääntyi kierros jäljellä, päätin, että parasta on pysyä sisäradalla”, Bergh sanoi.

“Ecurie ei ollut väsynyt. Mutta se ei saanut lopussa vitosvaihdetta päälle, vaan kadotti raviaan. Tämä oli valitettavasti huono hetki, jos piti olla huono päivä. Mielestäni hevosen toisessa etujalassa oli jotain vialla, se tutkitaan”, Goop kertoi.

Philippe Allairen valmentama Helgafell oli suursuosikki 3-vuotiaiden EM-kisassa, ja voitto jäi Ranskaan. Eric Raffin ajoi Charly du Noyerin pojan johtopaikalle. Helgafell hallitsi varmoin ottein ja voitti 45 000 euroa ajalla 13,9a/2100m. Hanna des Molles kiri kakkoseksi ja Saksan Wild West Diamant kolmanneksi. Norjalainen Custom Cheval sijoittui neljänneksi.

Alexandre Abrivardin ohjastama Feerie Wood otti yllätysvoiton 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudessa. Abrivard löysi kiritilaa johtaneen Stoletheshownin takaa, ja Feerie Wood pinkaisi 45 000 euron voittoon ajalla 12,9a/2100m. Suosikki Feliciano eteni kakkoseksi. Norjassa syntynyt Stoletheshow väsyi johtopaikalta.

Tässä linkki UET GP:n tuloksiin ja videoon