Katja Melkon valmentama Ecco Qui ravasi uransa avausvoiton Solvallan lounasraveissa. Sinou Madrikin poika juoksi avauskilpailunsa viikko sitten ja otti silloin kakkossijan. Perjantain voitosta napsahti 40 000 kruunua.

Kaj Widell ajoi Ecco Quin johtopaikalle reilun kilometrin juoksun jälkeen. Soila Polson ja Mikael Salmelan 5-vuotias ruuna irtosi lopussa muista ja oli ylivoimainen ajalla 16,6a/2640m. ”Vauhti meni niin hiljaiseksi, että päätin ajaa eteenpäin. Kyllä tässä on kapasiteettia paljon enemmän kuin tavallisessa hevosessa”, Widell totesi.

Hannu-Pekka Korven valmentama Die Kaiserin oli ennätysvauhdissa V65-pelin päätöskohteessa. Jorma Kontion ajamana se eteni sisärataa pitkin kolmanneksi ajalla 12,1a/1640m. Ulf Ohlssonin ajama Betting Rebel meni keulasta ykköseksi tuloksella 11,9a.

Kontio ajoi Jimmi Ehlersin valmentaman Certainlyn (Readly Express) ykköseksi ST:n 3-vuotiaiden Nuorten sarjassa. Voittotulos oli 15,6a/2140m. Pia Huusarin Street Dance (Zola Boko) johti ja oli maalissa neljäs. ”Certainlyssä on kykyjä isompiin lähtöihin, se on paljon isänsä tyyppinen”, Kontio kehui.

Rommessa ajettiin perjantai-iltana V64-ravit. Mattias Djusen ajaman Radetzkyn neljän voiton putki katkesi, mutta esitys oli silti hyvä. Fighter Meares singahti kierros ennen maalia keulaan ja meni Ulf Ohlssonin ajamana voittoon. Radetzky yritti tiukasti haastaa, mutta ohi ei ollut asiaa. Kakkossija tuli uudella ennätysajalla 13,9a/2140m. Pekka Korven valmentama Ava di Emelin (Classic Photo) otti 3-vuotislähdössä kolmossijan.

Uumajassa juostiin pisteravit. Aleksi Kytölän valmentama Wasa Thunder kiri ykköseksi Oscar Florhedin ajamana ennen Special Promisea. Jami Mikkonen ohjasti John Östmanin valmentaman Dazzling Pearlin voittoon. Veikko Haapakangas ajoi kaksi voittoa, Armida F.B. toi ensimmäisen ja BWT Devil toisen.

Lisätty Romme ja Uumaja klo 23.30