UET Grand Prix -karsinnat alkoivat uskomattoman Ecurie D:n näytöksellä. Björn Goop ajoi sen ensimmäisen karsinnan voittoon ajalla 11,7a/2140m. Jerry Riordanin derbykolmonen Aetos Kronos voitti toisen karsinnan.

Ecurie D suoritus hipoo täydellisyyttä. Se näytti Solvallan sunnuntaissa myös erinomaista lähtönopeutta ja singahti keulaan. Terävän kiihdytyksen jälkeen Goop sai rauhoittaa vauhtia, ja avauspuolikas mentiin vain 13,5. Maalisuoran alussa Goop antoi menoluvan, ja Frode Hamren valmentama ja Marko Kreivin osaomistama Ecurie D irtosi vakuuttavaan voittoon. Power seurasi johtavan takaa kakkoseksi ja Ubiquarian Face kiri kolmanneksi. Tämä kolmikko meni Vincennesin finaaliin.

Ecurien hoitaja Tina Storetvedt oli haastattelussa ennen ja jälkeen lähdön. ”Ecurie haluaa mennä aina totuttujen rutiinien mukaan. Se pitää treenaamisesta ja elämästä yleensä”. Voiton jälkeen hoitaja oli niin liikuttunut, että pystyi vain toteamaan: ”Aivan uskomaton hevonen”.

Johan Untersteinerin Guzz Mearas ampaisi keulaan toisessa karsinnassa. Gulfstream Am yritti myös johtoon, mutta Conrad Lugauer joutui kääntämään keulahevosen taakse. Magnus A Djuse kannusti Aetos Kronoksen johtavan rinnalle kierros jäljellä. Bold Eaglen poika Aetos Kronos pinnisti ykköseksi ajalla 11,6a/2140m. Guzz Mearas piti kakkoseksi. Ultion Face kiri kolmanneksi ja toi toisen finaalipaikan Adrian Kolgjinille. Gulfstream Am jäi Aetos Kronoksen taakse pussiin täysissä voimissa.

Iltapäivän 75-peli alkoi Stoelitenillä. Björn Goop ajoi avauspuolikkaan täyttyessä Mellby Freen johtopaikalle. Muscle Hillin tytär veti kovaa ja voitti ajalla 09,7a/1640m. Mika Forssin ajama ja Timo Nurmoksen valmentama Hevin Boko juoksi keulahevosen rinnalla ja oli hyvä kakkonen tuloksella 09,8a.

Daniel Redénin talliin meni kaksoisvoitto STL Open -finaalissa, jossa voittaja sai 750 000 kruunua. Generaal Bianco haki ensin keulat, sitten Racing Mange ja sen jälkeen Redénin Missle Hill. Kun tallikaveri Double Exposure eteni rinnalle, Per Lennartsson luopui vetotöistä kierros ennen maalia. Johan Untersteiner yritti karkuun Double Exposurella loppusuoran alussa, mutta Missle Hill seurasi ja pinkaisi viime metreillä ykköseksi. Double Exposure oli kakkonen, ja Redénin talliin napsahti yli miljoona kruunua.

”Kuskit ajoivat tosi hyvin. Ja miten paljon Missle Hill on kehittynyt, se kirii hienosti takaakin. Ehkä Doublen kunto on hieman laskussa”, Redén mietiskeli. ”Missle Hill teki mielettömän juoksun. Alussa mentiin tosi lujaa, me olimme kolmannella radalla, hyvä, että saimme vetoapua Doublelta. Missle tuntui hyvältä, kun vedin silmälaput”, Lennartsson sanoi.

Solvallan sunnuntai päättyi 3140 metrin Walter Lundbergs Memorialiin. Ulf Ohlssonin ajama Vagabond Bi kiri 220 000 kruunun voittoon ja veti Kasper Trotin kakkoseksi. Nurmos-Kontion Danilo Brick eteni keulaan loppukaarteessa ja jaksoi kolmanneksi. Blé du Gers ei ehtinyt 60 metrin takamatkalta totosijoille. Exaudio Vici väsyi johtohevosen rinnalta.

Veikko Haapakangas ja BWT Devil kisasivat oppilaiden Stig H Akademien -lähdössä. Haapakangas haki taitavasti johtopaikan. Kun Jareth Boko tuli rinnalle, vauhti pysyi reippaana. Andreas Lövdalin ajama Jareth Boko oli vahvin ja vyöryi ykköseksi. Aura S.L. nousi kakkoseksi. BWT Devil kesti hyvin kolmanneksi.

Lisätty STL Open

Solvallan 75-lähdöt löytyvät täältä