Norjalainen Floris Baldwin tuli viimeisenä hevosena mukaan Paralympiatravetin finaaliin, kun lauantain voittaja Dragster ei lähtenyt kisaamaan. Lähtöradat Åbyn lauantaille on arvottu. Suursuosikki Ecurie D sai eturivin uloimman lähtöpaikan.

Björn Goop ajaa Frode Hamren valmentamaa Ecurie D:tä. Marko Kreivin osaomistama 5-vuotias ori voitti Solvallassa huhtikuun alkupäivänä ja jätti Finlandia-Ajossa juoksevan Milliondollarrhymen kakkoseksi.

Elian Web on puolustava mestari. Jorma Kontion ajama ja Katja Melkon valmentama Elian Web voitti vuosi sitten johtopaikalta, Cyber Lane, Billie de Montfort ja Next Direction jäivät taakse. Elian Web sai arvonnassa radan seitsemän.

Racing Mange, Who’s Who ja Aetos Kronos voittivat karsintalähdöt. Ranskasta saapuu kova kaksikko Gelati Cut ja Delia du Pommereux. Jälkimmäinen on tuttu nimi kaikkien kovimmissa Euroopan lähdöissä. Kisan kolmas ranskalainen Ble du Gers tulee Frode Hamren valmennuksesta.

Trond Anderssen on Floris Baldwinin valmentaja. Hänellä riittää jännitettävää viikonlopun molempina päivänä, kun Hickothepooh juoksee Finlandia-Ajossa sunnuntaina. Very Kronos laukkasi lauantaina Örebrossa loppukaarteessa. Svante Båthin mukaan ori on kunnossa ja starttaa radalta 10.

Linkki Åbyn lähtölistoihin

Paralympiatravet

2140m – 1. palk. 1,5 miljoonaa kruunua

1 Floris Baldwin
2 Gelati Cut
3 Racing Mange
4 Delia du Pommereux
5 Who’s Who
6 Aetos Kronos
7 Elian Web
8 Ecurie D
9 Ble du Gers
10 Very Kronos