East-West Stablen omistama ja EMP Invest Oy:n kasvattama  EL Fitzgerald jatkoi vahvaa menoa Solvallassa ja otti kauden toisen voiton kovalla volttiajalla 13,9/2160 metriä. Ykköspalkinto oli 60 000 kruunua.

Jorma Kontio ajoi takamatkalta heti eteenpäin, ja Timo Nurmoksen valmennettava meni kärkeen jo ensimmäisellä takasuoralla. Loppukaarteessa eteni uhkaajaksi Jukka Sirviön Thelma de Glatigne. Kaksikko kävi kovan matsin, joka päättyi EL Fitzgeraldin voittoon. Hyvä oli myös Emilia Leon ohjastama Thelma de Glatigne.

“Rata oli tänään tosi hyvä ja ajoimme ilman kenkiä. Tamma oli hyvä ja rauhallinen ja voitti varmasti. Se vastasi helposti. Viimeiset 600 metriä tultiin tosi kovaa. Ensi tiistaina jatketaan”, Kontio kertoi.

Nurmos-Kontio -kaksikko otti kolme voittoa. 4-vuotias Muscle Hillin poika Franklin Am voitti alokassarjan. Korvenojan ja Herttualan Bottnas Fantom oli Kontion ajamana johtopaikalta ylivoimainen. Neljäs Nurmos-voitto tuli oppilaslähdössä. Kai P Jussila ajoi Load Reliefin keulasta helposti ykköseksi.