Norjalainen kylmäverikuningatar Lannem Silje koki yllätystappion Rommen V64-pelin avauskohteessa. Jörgen Westholmin valmentama ja Linda Forsbergin ajama Eldvin otti yllätysvoiton.

Forsberg karautti Eldvinin johtavan rinnalta keulaan kierros ennen maalia. Lannem Silje joutui kiertämään kolmannen kaarteen neljättä rataa pitkin, kun edessä olevat hevoset eivät edenneet. Lannem Silje sai Eldvinin kiinni loppukaarteessa. Maalisuoralla Lannem Silje sai jo selvän otteen, mutta Eldvin tuli uudelleen ja kangistunut Lannem Silje jäi kakkoseksi. Lannem Siljen peliprosentti V64:ssa oli 88. Eldvinin voittajakerroin puolestaan oli 51,23.

Eldvin juoksi voittotuloksen 23,1a/2140 metriä. Lannem Silje jäi kaksi kymmenystä. Eldvinin edelliset kilpailut olivat Pariisissa, mutta siellä tuli laukkoja, kun vastassa oli Josveis. “Lannem Silje tarvitsee vain lisää kilpailuja tullakseen huippukuntoon. Emme hävinneet huonolle hevoselle. Jos olisimme menneet loppukaarteessa Eldvinin selkään, olisimme ehkä voittaneet”, Lannem Siljen ohjastaja Tor Wollebaek sanoi ATG Live -lähetyksessä.