Katja Melkon valmentama ja Jorma Kontion ajama Elian Web palasi voittokantaan Bergsåkerin kultadivisioonassa. West Breeding Oy:n kasvattama upea kilparuuna sai 200 000 kruunua ajalla 13,4a/2140 metriä.

Elian Webillä oli ykkösrata. Takuuvarmasti oli tiedossa, että kukaan ei ohita ruunaa lähtökiihdytyksessä. Suosikki Zenit Brick laukkasi, ja viimeistään se varmasti sinetöi Kontion päätöksen ajaa keulasta.

Elian Web hallitsi tapahtumia mielin määrin, ja Kontion ei maalisuoralla tarvinnut käyttää mitään oljenkorsia. Nappa Scar seurasi kakkoseksi. “Elian Web oli tosi hyvä tänään jo lämmityksessä. Maalissa oli paljon voimia tallella”, Kontio vahvisti. “Olin tosi toiveikas tänään. Elian näytti vahvalta koko matkan”, Melkko iloitsi voittajakehässä.

Hevosurheilu tavoitti Janne Sorosen voiton jälkeen. “Kun näimme lähtöradan, niin toiveet nousivat. Elian Web on muutenkin tuntunut aina vaan paremmalta, kun se on saanut startteja kroppaan. Vaikka loppusuora sujui varmaan 08-vauhdilla, niin pulssit olivat startin jälkeen heti alhaalla”.

Sorosen mukaan jatkosuunnitelmista on keskusteltu. “Solvallan finaali ajetaan 30.3. Menemme siihen suoraan tai sitten ajamme välissä Färjestadissa. Myös Suomen kevään kansainväliset kisat kiinnostavat, tottakai”. “Meillä on nyt mukava voitokas kyyti Julmyraan, kun Karhulahden Villen Budets Lasse voitti myös”.

Budets Lasse hallitsi Klass I -sarjaa. Pasi Tikkalan Mountain Cleaver nousi tammalähdössä 40 metrin takamatkalta viidenneksi. DD-kohteet sujuivat Timo Nurmoksen hevosten tahdissa. Örjan Kihlströmin ajama Hawk Cliff kiri ensimmäisen DD:n parhaaksi. Global Undecided pinnisti Kihlströmin ajamana toisen kohteen ykköseksi johtohevosen rinnalta. Leader Brodde sai johtavan takaa myöhään tilaa, mutta ehti kolmanneksi. Tamara Skutnabbin Love de Villeneuve kiri hyvin viidenneksi.

Lisätty Sorosen kommentit klo 20.10