LÄRLINGSELITEN 1640 m

1 ÖNAS IGOR Oskar Kylin-Blom
2 ESTELLE HALM Emma Väre
3 K.A. ONLINE Jimmy Dahlman
4 DIGITAL PRODUCT Kevin Oscarsson
5 ANTONIO TABAC Anders Eriksson
6 BLUE STAR CHAMPION Billy Svedlund
7 ESCADA B.R. Magnus Teien Gundersen
8 CASH A CHEQUE EM Ville Karhulahti
9 CUT HIM SOME SLACK Daniel Selin
10 ANGLE OF ATTACK Caroline Åkerlund
11 GLOBAL REBEL Daniel Wäjersten
12 AMAZING DYNAMITE Mads H Nielsen

“Elitloppetissa tekisi mieli päästää”, Emma Väre sanoi Hevosurheilulle runsas viikko sitten. Toive toteutuu ensi sunnuntaina, ei ehkä vielä päälähdössä, mutta heti sen jälkeen kilpailtavassa oppilaslähdössä.

“Olisi se aika makeeta laskea Elitloppet-viikonloppuna hevosella kilpaa”, Emma Väre, 24, haaveili, kun Hevosurheilu kävi tekemässä hänestä viime perjantaina julkaistua Kuukauden henkilö -juttua.

“Elitloppet-päivän tunnelmaa ei voi päästä missään lähellekään, no, paitsi kuin Kunkkareissa.”

“Kun olet siellä hevosen rattailla etusuoralla ja minuutti on lähtöön, niin onhan se ihan eri juttu kuin missään muualla”, Emma fiilisteli. “Mutta tänä vuonna lähden ilman hevosta vain katsomaan hienoja kilpailuja”, Emma puhui vielä runsas viikko sitten.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

Emman mieli muuttui ja hän ilmoittautui oppilaslähtöön perheen tallin silmäterän Estelle Halmin kanssa.

Valjakko kilpailee koko pitkän raviviikonlopun viimeisessä kilpailussa, sunnuntain 15. lähdössä.

Emma Väre on kilpaillut Solvallassa yhden kerran aikaisemmin kansainvälisessä ravinaisten kilpailussa. Hän sijoittui siinä toiseksi laina-ajokilla, Peter G Normanin hevosella Cassano Bob.

“Se oli upeaa. Minua ei haitannut, vaikka silloin oli ehkä kymmenen ihmistä ulkokatsomossa. Solvallan rata on todella hieno ja hevonenkin oli tosi hyvä, se on ollut raviliigahevonen Ruotsissa.”

Tavallisissa raveissa katsomossa ei enää ole sitä ruuhkaista tunnelmaa kuin aikana, jolloin kaikki toto pelattiin ainoastaan raviradoilla.

“Harmi, kun loppusuoran varrella saattaa olla vain ne kymmenen katsojaa ulkona”, Emma myöntää.

“Onhan se ihan luksusta ajaa isoissa raveissa, kun siellä on paljon sitä jengiä, niin tuohan se meille kuskeillekin ihan eri fiiliksen, kun yleisö elää mukana.”

Se tuntuu radalle ihan erilaiselta, mahtavalta, vaikka olisit itse seitsemäs maalissa.”

Nykyään moni voi kannustaa kilpailijoita läppäreidensä takana tai pelipisteissä, mutta se tunnelma ei radan kilpailijoille välity.

“Olenkin joskus sanonut, että ravintolakatsomosta pitäisi asentaa kaiuttimet ulos, koska siellä saattaa olla hirveä kannustus ja mekkala”, Emma nauraa.

Emma Väre on kilpaillut ulkomailla Kanadassa 30 kertaa ja voittanut siellä neljä kertaa ja ollut 20 kertaa kolmen parhaan joukossa.

Hän on kilpaillut myös oppilasajajien EM:ssä Mallorcalla, Venäjällä kerran ja samoin Tallinnassa, jossa hän sijoittui toiseksi.

 

Estelle Halm ja Emma Väre saivat hyvän lähtöradan 2 Solvallan pikamatkalle. Kuva TotofotoEstelle Halm ja Emma Väre saivat hyvän lähtöradan 2 Solvallan pikamatkalle. Kuva Totofoto

Lisää teemasta: Elitloppet