Solvallan tiistain V64-kierros on alkanut suomalaiskomennossa. Riina Rekilän Viking Grace oli 4-vuotislähdön paras ja otti kolmannen peräkkäisen Solvalla-ykkösen. Hannu Korven Bossy Alley kiersi kaikki 1640 metrin ryhmässä radalta 12.

Ulf Ohlsson oli tarkkana Viking Gracen rattailla, ja ajoi tamman takamatkalta keulaan, kun suosikki Kontion Global Winner laukkasi. “Taktiikka muuttui, tarkoitus oli ajaa Jorman (Global Winner) taakse, mutta se laukkasi ja menimme keulaan”, Ohlsson totesi. Viking Grace piti paikkansa maaliin asti ja nappasi 70 000 kruunun ykkösen. Religious ei saanut lopussa kiritilaa ja oli neljäs maalissa. “Olen ajatellut astuttaa Viking Gracen tänä vuonna. Mutta katsotaan vielä. EL Titan on vahva ehdokas isäoriiksi”, Rekilä kertoi.

Kakkoskohde mailin ryhmä oli laukkojen sävyttämä. Hannu Korpi tarkkaili tilannetta taustalla. Bossy Alley kiri vahvasti ja ennätti 40 000 kruunun täysosumaan. Kahden Solvalla-kakkosen  jälkeen tuli nyt voitto. Tallikaveri Gashaw Boko tsemppasi kolmanneksi. “Sanoin Torbjörn Janssonille (Gashaw Boko), että pitää vähän vauhtia, ja minä tulen sitten lopussa. Täällä on helppo voittaa”, Hannu Korpi hauskutti voittajakehässä.