Franck Nivardin ajama tamma Erminig d’Oliverie oli lauantaina Criterium des 3 ansin suursuosikki. Se oli maalissa toinen, mutta ensimmäisenä linjalle ehtinyt Eridan ohjissaan David Thomain hylättiin epäpuhtaan ravin takia. Niinpä Erminig d’Oliverie sai nimensä klassisen 3-vuotiskriteriumin voittajatauluun.

Se taisteli loppusuoralla sitkeästi Mathieu Mottierin ajamaa Ecu Pierjiä vastaan. Ulkoratoja syöksynyt Eridan tuli niistä ohi, mutta menetti ravirytminsä viimeisellä 50 metrillä. Erminig d’Oliverien voittotulos oli 14,4/2700 metriä ja ykköspalkinto oli 108 000 euroa. Ecu Pierji jäi kymmenyksen. Franck Leblanc valmentaa ikäluokan rahakkainta, Erminig d’Oliverien (Scipion de Goutier) voittosumma on 573 790 euroa ja ennätys 11,5. Sébastien Guaraton valmentama Ecu Pierji (Tucson) on toiseksi rikkain 542 150 eurolla. Myös Eridan tulee Guaraton tallista.

Tanskalainen travservice.dk kertoi, että Eridanin ja Ecu Pierjin omistaja Philippe Dewulfille tämä oli tänä vuonna toinen kerta, kun hänen hevosensa menettää Groupe I -voiton hylkäykseen. Ecu Pierji hylättiin huonon ravin takia kesäkuussa Prix Albert Vielissä. Dewulfilta on mennyt 216 000 euroa sivu suun!

Eurooppalaisille avoimessa Prix d’Hautefortissa voiton vei Matthieu Abrivardin ranskalaisruuna Ange de Lune (Latenter Diem) ajalla 12,0a/2100 metriä. Paras pohjoismaalaisen valmentama oli Robert Berghin ruotsalaisori Montdore (Love You), jonka Eric Raffin ohjasti viidenneksi ajalla 12,6a. Kaisa Toivosen Rocket Zet sai viimeiset rahat, kun Daniel Parling ajoi sen maaliin seitsemäntenä. Antti Ojanperän Maffioso Face rynnisti Pierre Vercruyssen kannustamana ensin johtoon 07-avauksessa, mutta hiipui johtavan selästä takajoukkoihin.