Norjalainen Evil Enok ME oli toinen maalissa Oslo Grand Prixissä kesäkuussa. Perjantaina se julistettiin kisan voittajaksi, koska Urlo Dei Ventin B-näyte sisälsi myös kortisonivalmiste triamsinoloni asetonidia. Edellinen Norjassa syntyneen hevosen voitto on 31 vuoden takaa.

“Se ei ollut mikään yllätys, koska löydökset A- ja B-näytteissä ovat erilaisia äärimmäisen harvoin. Ikävä juttu, jonka pyrimme selvittämään perinpohjin”, korosti keskusjärjestö DNT:n pääsihteeri Svein Morten Buer.

Urlo Dei Venti menettää 1,5 miljoonan Norjan kruunun voittonsa. Rahat ja kunnia siirtyvät kilpailun kakkoselle, ori Evil Enok ME:lle. Viimeisen kolmen Oslo GP:n voittajista kaksi on kärähtänyt, kun Fabrice Souloyn Your Highness antoi positiivisen näytteen koboltista 2016. Silloin voittajaksi nousi Nuncio.

Evil Enok ME:stä tuli ensimmäinen Norjassa syntynyt voittaja Rex Rodneyn jälkeen, joka voitti 1987. Myös norjalaisten omistamat Sugarcane Hanover, Steinlager ja BBS Sugarlight ovat saaneet nimensä Oslon kunniatauluun. Ne eivät ole syntyperäisiä norjalaisia.

“Moni ei ole valmentanut hevosta varsasta Oslo GP:n voittajaksi. Siksi täytyy olla ylpeä, että palkintopokaali tuli meille”, huomauttti tyytyväinen valmentaja Noralf Braekken tgn.no:n haastattelussa.

“On kuitenkin ikävää, että tällaista pääsi käymään. Useimmat meistä ymmärtävät kuinka tärkeää on, että koko tiimi ympärillä koostuu ammatti-ihmisistä, jotka tietävät mitä tekevät. Evil Enok ME:täkin on hoidettu kortisonivalmisteilla, mutta vain kilpailukauden ulkopuolella. Meillä Kristin (avopuoliso ja eläinlääkäri) määrää aina käsittelyn jälkeen taukoa 90 päivää”, Braekken jatkoi.