Siitosori Explosive Matter astuu myös kaudella 2018 Hanoverin siittolassa USA:ssa. Oriin kauppa eurooppalaisille ostajaehdokkaille on peruuntunut.

Eurooppalaiset ostajaehdokkaat ja maailman suurin ravuri- ja peitsarisiittola Hanover Shoe Farms kävivät keskiviikkona neuvotteluja Harrisburgin huutokaupan yhteydessä.

Kaupan piti olla keskiviikon sijoituspaikkaneuvotteluja ja allekirjoitusta vaille valmis. Sen jälkeen oriin oli tarkoitus muuttaa Ruotsiin Broddan siittolaan eurooppalaisomistajien toimesta.

Ostajaehdokkaiden agenttina toiminut Martti Ala-Seppälä kertoi Hevosurheilulle USA:sta, että Hanover ei halunnut luovuttaa oritta pois siittolastaan. Näin ori Explosive Matter jatkaa entisen syndikaatin omistuksessa ja siis Hanoverin siitosorilistalla myös ensi kaudella 2018.

”Neuvottelussa ostajat ja Hanover ymmärsivät, että oikeusjuttu asiasta ei ole kenenkään etujen mukainen”, Ala-Seppälä viestitti Harrisburgin huutokauppaviikolla USA:ssa keskiviikkona kariutuneesta ostoyrityksestä.

”Mitä sitten kauden 2018 jälkeen tapahtuu, on toinen juttu”, Ala-Seppälä jatkoi.

Eurooppalaiset suurhevosenomistajat ja kasvattajat John Bootsman, Mats Gabrielsson, Hans Nelén ja Nils Bergslien olivat Explosive Matterin ostoyrityksen suurimmat nimet.