Riina Rekilän kasvattama, omistama ja valmentama Finland ravasi Solvallan avauslähdön ykköseksi. Andover Hallin ja Random Destinyn tytär sai 3-vuotiaiden tammalähdön voitosta 60 000 kruunua. Siitosori Walner 08,6 on Finlandin isoveli. Petri Salmelan Makethemark teki voitokkaan paluun, ja kevään suurkilpailuja voidaan odottaa mielenkiinnolla.

Ulf Ohlsson karautti Finlandilla juoksuradalta keulaan. Sen jälkeen homma oli hanskassa. Finland tuli päätöspuolikkaan 14,8-kyytiä ja voitti helposti ajalla 17,8/2140m. Startti oli Finlandin toinen, Forssassa tuli kakkossija maaliskuun alussa. “Finland on hyvä aloittelija. Se tuntui hyvältä ja stabiililta koko matkan. Voimia jäi varastoon, voitto tuli helposti”, Ohlsson sanoi.

Elitloppetin kolmonen ja St. Michel-voittaja Makethemark lipui eleettömästi ykköseksi Kentucky Fibber -lähdössä ja voitti 100 000 kruunua ajalla 13,4a/2140m. Salmelan toinen hevonen Cupido Sisu haki väkisin johtopaikan ja kesti hyvin kolmanneksi. ”Makethemark tuntui koko matkan todella hyvältä. Ohjissa oli hienosti painetta vielä lopussakin. Olisimme voittaneet ilman Linus Boyn loppukaarteen laukkaakin. Tähtäin on kauden suurissa kisoissa”, Ulf Ohlsson sanoi.

Salmelan toinen 86-voittaja oli My Sweden. Mika Forss ajoi Konepalvelu Erkcon ruunan keulaan, ja ykkönen tuli helposti ajalla 14,5a/2140m.

Lisätty: Ohlssonin kommentti klo 20.50, Makethemark ja My Sweden klo 24.00.