Gävlen 75-kierroksen kohokohta nähtiin kuudennessa kohteessa, jossa voittaja sai paikan Elitloppetiin. Kymi Grand Prixin sankari Racing Mange meni voittoon ja Elitloppetiin. Kierros alkoi suosikkivoitolla. Robert Berghin valmentama Vikens High Yield oli jokaisen peliprosenttinsa arvoinen.

75-1

Per Lennartssonin ajama 7 Vikens High Yield lähti hyvin juoksuradalta, mutta joutui kiertämään avauskaarteen kolmatta rataa. Se paineli keulaan takasuoralla ja meni helppoon voittoon ajalla 13,1/2140m. 8 Ribaude kiri kolmannesta sisältä kakkoseksi. 6 Falcon Amin kiri ei riittänyt kärkikolmikkoon.

75-2

Mats E Djusen kokemus oli valttia nuorten ohjastajien lähdössä. Hän karautti 12 Argbigganin takamatkan juoksuradalta keulaan 300m juoksun jälkeen. Rickard Svanstedtin valmentama Argbiggan oli omaa luokkaansa ja paineli varmasti voittoon ajalla 15,4/2660m. 4 And Stitch toisesta sisältä ja 2 Infinite Knight kolmannesta sisältä taistelivat tasapäin kakkossijasta, joka jaettiin. Katja Melkon 1 Frozen Queen laukkasi lyhyesti heti startissa, oli hetken ravilla, mutta laukkasi uudelleen ja hylättiin. 8 Lady Youline kesti johtavan rinnalta neljänneksi.

75-3

Daniel Wäjerstenin 4 Merritt kiri neljännestä ulkoa vahvasti voittoon ajalla 12,0a/2140m. 5 Feerie de Fael meni keulaan avauspuolikkaan jälkeen ohi tallikaveri 6 Whelkin ja kesti kakkoseksi. Whelk jäi pussiin. Mika Forssin 1 In Royalty Boko ei pystynyt sisäradalta pitämään keuloja ja juoksi kolmantena sisäradalla. Tamma kiri hyvin kolmanneksi. 11 MAS Capacity laukkasi avauspuolikkaalla. 2 Stonecapes Superb oli kuudes maalissa.

75-4

Suosikki 9 Spang Viktor ei ollut lainkaan menopäällä. Se yritti lähteä etenemään porukan perältä 1400m jäljellä, mutta laukkasi. Mats E Djuse tarjosi 10 Gott Klirrille juoksun toisessa parissa ulkona. Gott Klirr kiri varmasti ykköseksi ajalla 23,7/2160m. 4 S.T.C.C. Faksen johti. Se taisteli voitosta, mutta jäi kakkoseksi. 11 Rubus sinnitteli kolmanneksi.

75-5

Hopeadivisioonassa nähtiin jättiyllätys. 10 Heading Reference sai loistojuoksun toisessa parissa ulkona 2 Viking Brodden takana. Viking Brodde meni keulaan 500m jäljellä, ja Heading Reference seurasi. Maalisuoralla Daniel Wäjerstenin ajama Heading Refence tsemppasi niukasti ykköseksi, voittajakerroin oli 67,90. Jorma Kontion ajama Viking Brodde oli urhea kakkonen. Suosikki 6 Valley Brodde juoksi johtopaikalle. Se painoi päälle ja väsyi pahoin.

75-6

Elitloppet-paikasta kamppailtiin odotetun kiivaasti heti startissa. 1 Conrads Rödluva, 3 Baron Gift ja 4 Racing Mange menivät kolmerinnan ensimmäiseen kaarteeseen. Racing Mange oli nopein ja kiisi johtopaikalle. Conrads Rödluva sai johtavan takaa kiritilaa maalisuoralla. Se tuli lähellä, mutta Joakim Lövgrenin Racing Mange piti pintansa ja kurotti voittoon ja Elitloppetiin ajalla 09,7a/1609m. Conrads Rödluva oli tosi hyvä kakkonen samoin 2 Billie de Montfort, joka kiri samaan rintamaan ja kolmanneksi.

75-7

Suosikkeihin kuulunut 2 Arabesque laukkasi alkumatkalla. 5 Expensive kiersi johtavan rinnalle 900m ennen maalia. Örjan Kihlström kannusti Expensiven keulaan loppukaarteeseen mentäessä. Fredrik Linderin valmentama ori piti hyvin kirineen 12 Ready Docin takanaan ja voitti ajalla 11,7a/1640m.

Ennen 75-kohteita ajettiin tammasarjan lähtö. Mika Forss ajoi Isan johtopaikalle. Fredrik Linderin valmennettava veti varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 14,8a/2140m. Pia Huusarin Rhapsody Point joutui loppukaarteessa kiertämään laukanneen Madame af Djupmyran, mutta ehti silti kolmanneksi.

Lisää teemasta: Elitloppet