Marcus Melanderin Gimpanzee on noussut kolmivuotiaiden kuninkaaksi Amerikassa. Ori voitti Matron Stakesin uudella kilpailu- ja rataennätyksellä 09,1.

Brian Searsin ajama suursuosikki Gimpanzee (Chapter Seven) ravasi maaliin ylhäisessä yksinäisyydessä neljä mittaa muiden edellä. Ruotsalaiset miljardöörit, Courant Inc:n Anders Ström ja SRF Stablen Lennart Ågren kuittasivat 140 150 dollarin palkinnon. Gimpanzeen on kasvattanut ruotsalaisen Stefan Balazsin Order By Stable.

Gimpanzee meni johtoon, mutta Sears luovutti kärkipaikan lujaa rynnineelle Chin Chin Hallille (Cash Hall), joka puolestaan päästi Don’t Let’emin (Muscle Hill) eteensä. Gimpanzee aloitti kirinsä takasuoran lopussa ja oli keulassa loppusuoralle tultaessa. Oriin tämän vuoden ansiot kohosivat yli miljoonan dollarin. Gimpanzeen voittosumma on nyt lähes 1,7 milj. USD. Se sai kutsun TVG Open Trotiin seuraavana viikonloppuna.

Nifty Normanin Chin Chin Hall seurasi toiseksi ajalla 09,6 ja Tony Alagnan Pilot Discretion (Muscle Hill) kiri terävästi kolmanneksi samalla tuloksella. Myös Åke Svanstedtin Marseille (Muscle Hill) ehti Nancy Johanssonin valmentaman Don’t Let’emin ohi neljänneksi.

Tammojen Matronin paras oli Hambo Oaksin voittaja When Dovescry (Muscle Hill). Se piti keulasta puolen mitan eron hyvin kirinyttä Robert McIntoshin Only Take Cashia (Cash Hall) vastaan. Rene Allard valmentaa ja Simon Allard ajoi. Kärkipari sai tuloksen 09,9. Kolmas oli Nifty Normanin Evident Beauty (Trixton) ajalla 10,0.