Gimpanzee voitti toisen peräkkäisen Graduate-lähtönsä rakettikirillä. Se oli loppusuoran alussa yli neljän hevosen mitan päässä johtaneesta Chin Chin Hallista, mutta pinkaisi puoli mittaa ohi.

Brian Sears joutui pakittamaan takapareihin ensimmäisessä kaarteessa, kun kaikki osallistujat rynnistivät laajana rintamana kohti kärkipaikkoja. Sears sanoi seremonioissa, että halusi säästää voimia loppuun, koska tiesi, että Chin Chin Hall pitää kukistaa.

Taktiikka toimi, koska aisoissa oli sellainen huippuhevonen kuin Gimpanzee. Se pyyhälsi viimeiset 400 metriä 07-kyytiä, eikä reippaasti joukkoa vetäneellä Chin Chin Hallilla ollut pateja pistää vastaan. Voittotulos oli 08,6, Chin Chin Hall sai saman ajan. Kings County oli kolmas viiden mitan päässä ajalla 09,4. Palkintorahoja Gimpanzee kuittasi 25 000 dollaria.

Suurhevosenomistajat Courant Inc ja SRF Stable omistavat Gimpanzeen yhdessä, ja Marcus Melander valmentaa. Oriin voittosumma lähenee 1,8 miljoonaa dollaria ja sillä on 19 voittoa 25 kilpailusta. Ravien ystävät odottavat Gimpanzeen Euroopan turneeta vesi kielellä.

Toisen Graduate-sarjan lähdön voitti Nifty Normanin Southwind Avenger Andy McCarthyn ajamana. EL Titanin pojan aika oli 09,4. Meadowlandsin illan nopein tulos oli Amerikan kärkiaika 07,0. Sen teki Nancy Takterin 3-vuotias peitsariori Tall Dark Stranger kauden avauksessaan. Kuski oli Yannick Gingras.

Kolmivuotiaiden 25 000 dollarin avoimen lähdön vei Nancy Takterin Sorella (Muscle Hill) ajalla 09,2. Kaulan mitan päässä seurasi ori Back Of The Neck (Ready Cash), jota valmentaa Åke Svanstedt. Svanstedtin kaksi muuta hevosta, King Alphonso ja Moon Bridge, jäivät joukon hännille.

Meadowlandsin koelähdössä EL Ideal päihitti Hambo-rankingin kärkihevosen Jim Campbellin Real Cool Samin ja Marcus Melanderin Rome Pays Offin. Andy Miller ajoi EL Idealin kaksi mittaa Real Cool Samin edelle ajalla 10,1. Rome Pays Off tuli maalin kuuden mitan päässä neljäntenä.

Risto Vidgrenin 4-vuotias ruuna Bully Boy otti lauantaina keulavoiton Poconossa Jim Morrill jr:n ajamana. Voittoaika oli 11,3 ja ykköspalkinto 5 600 USD. Jenny Melander valmentaa.