Marcus Melanderin valmentama Gimpanzee ei jäänyt odottamaan Hambo-voittaja Forbidden Tradea lauantaina Yonkersin puolen mailin radalla. Brian Sears ajoi oriin johtoon ja voittoon 3-vuotiaiden rataennätyksellä 10,6.

Bob McCluren ajama Forbidden Trade (Kadabra) lähti tavoittamaan johtohevosta viimeisen puolikkaan alussa, mutta Gimpanzee vain lisäsi etumatkaansa. Forbidden Traden oli tyytyminen kakkoseen ajalla 11,1. Kolmanneksi tuli Hambon nelonen, Åke Svanstedtin Soul Strong (Father Patrick) 11,3.

Gimpanzeen (Chapter Seven) omistavat ruotsalaiset suurtallit SRF Stable ja Courant Inc yhdessä. Ruotsista on myös oriin kasvattaja, Order By Stablen omistava Stefan Balazsi.

Gimpanzee juoksi 2-vuotiaana 9 voittoa 9 startissa, ja tuli Hambletonian-karsintaan tappiottomana neljän 3-vuotisvoiton päätteksi. Se oli neljäs Green Manalishin voittamassa karsinnassa ja pinkoi finaalissa kärkipari Forbidden Traden ja Greenshoen tuntumassa kolmanneksi.

Gimpanzeen voittosumma nousi yli miljoonaan dollariin, voittoja on 14 uran 16 startissa. Tämä oli sen viides kilpailu ja voitto Yonkersissa.

“Se on aina viihtynyt loistavasti Yonkersin radalla, tunsin sen jo verrytellessämme ensimmäiseen 2-vuotiskisaan. Se kulkee kaarteissa kuin moottoripyörä, aivan uskomaton hevonen. Luulen, ettei mistään löydy nopeampaa 3-vuotiasta puolen mailin radalla”, Melander ihasteli.