Lauantaina ajettiin Meadowlandsin kauden ensimmäiset Tompkins-Geers -lähdöt 2-vuotiaille. Ravureiden ensimmäinen voittaja oli Global Pandemic, joka kiri johtaneen Theresnolimit S:n ohi ajalla 12,1.

Cantab Hallin poika Global Pandemic myytiin valmentaja Ron Burken hevosenomistajille marraskuun Timoniumin huutokaupassa 120 000 dollarilla. Ori päräytti jo kokeessa 12-ajan ja kipaisi uran avauksessa puolentoista hevosen mitan eron muihin maaliin tullessaan. Yannick Gingras ajoi.

Mattias Melanderin ajama ja veli Marcuksen valmentama Nuncion Ruotsissa syntynyt poika Theresnolimit S oli kakkonen ajalla 12,2. Kolmanneksi tuli italialaisen Biasuzzi Stablen kasvatti Keg Stand (i. Bar Hopping), jota valmentaa Nancy Takter ja ajoi Dexter Dunn. Sen aika oli 12,3. Ykköspalkinto oli 24 200 USD.

Tammojen Tompkins-Geersin paras oli Marcus Melanderin Peyton Hanover ajalla 11,7. Muscle Hillin tytär paineli 09-kyytiä kilpasiskojen ohi loppusuoralla. Puolentoista mitan päässä kakkonen oli Burken tallin Pink Gypsy (i. Father Patrick) ajalla 11,8. Lähdön suosikki, Nancy Takterin American Beauty (i. Walner) tuli kolmanneksi tuloksella 12,1.

Amerikkalaisen mittapuun mukaan vanhempien hevosten eli 4-vuotiaiden 50 000 dollarin Graduate-lähdöt voittivat It’s Academic (i. Uncle Peter) ja Beads (i. Archangel). It’s Academic piti pään mitan eron Takterin tallin Ready For Moniin (i. Raedy Cash), joka puolestaan kiri ohi suosikiksi pelatusta Melanderin Hypnotic Am:ista (i. Chapter Seven). Voittaja ja kakkonen saivat ajan 09,4. Tamma Hypnotic Am meni 09,5.

Ron Burken It’s Academic on kilpaillut alkukauden ahkerasti. Startteja on 11 ja voittoja 6. Lisäksi oriilla on 1 kakkonen ja 2 kolmatta sijaa. Kauden ansiot lähenevät 200 000 dollaria, koko ura on tuottanut 653 914 USD. Yannick Gingras ajoi oriilla vuoden neljännen voiton.

Per Engblomin valmentama Beads piti vajaan hevosen mitan edun Hambon voittajatar Ramona Hilliin (i. Muscle Hill), vaikka tamma pinkoi loppua hurjasti 06-kyytiä. David Millerin ajama Beads voitti ajalla 09,0 ja Andy McCarthyn ohjastamalle Ramona Hillille kellotettiin 09,1. Sitä valmentaa Tony Alagna. Svanstedtin tallin EL Ideal oli poissa.

Ruotsalaistietojen mukaan Boko-siittolan omistaja John Bootsman omistaa puolet Beadsista. Beads on startannut 4 kertaa, se on voittanut 2 Graduate-lähtöä ja ollut kerran toinen. Oriin voittosumma on 341 324 USD. Startteja on yhteensä 27, joista 9 voittoa, 4 kakkosta ja kolmossija.