Vincennesin iltapäivän neljäs lähtö oli eurooppalaisille tammoille. Sen neljä parasta olivat Evening Prayer, Caresse, Mamasan ja Well Done la Marc. Kaikki Björn Goopin valmennuksessa ja Maiju Petriläisen hoitohevosia. Talli ansaitsi komeat 41 400 euroa.

“Tällaista en ole koskaan kokenut!” riemuitsi isä Olle Goop tallin kotisivuilla. Pierre Yves Vervan ajaman Evening Prayerin voitto oli pelaajille shokki, sen voittajakerroin oli 113. Caressea ajoi David Thomain ja Mamasania Franck Nivard. Björn oli itse neljänneksi tulleen Well Done la Marcin rattailla.

Kisa ajettiin Vincennesin isolla radalla 2700 metrin matkalla. Caresse pääsi alussa johtoon, mutta luovutti sen taisteluparille Carina du ParcComete des Vaux. Weel Done la Marc tuli kolmatta rataa johtavan rinnalle ja päätyi toiseen ulkopariin. Sitä varjostivat Mamasan ja Evening Prayer. Loppusuoran alussa hyökättiin parijonosta leveällä rintamalla. Evening Prayerin kiri puri parhaiten, sen voittoaika oli loistava 13,3/2700m.

”Pitää varmaan ruveta lottoamaan”, onnellinen hoitaja huoahti vastatessaan puhelimeen ravien jälkeen Pariisin ruuhkassa.

Maiju Petriläinen on työskennellyt Goopilla Normandiassa kolmen kuukauden ajan.

”Viihdyn todella hyvin. Olen ruotsalaisella treenarilla töissä, joten palkka on hyvä ja päivät eivät ole älyttömän pitkiä. Raveistakin olen tavallisesti pois noin kahdeksan – yhdeksän aikaan illalla, kun Suomessa vielä valjastelisin hevosia viimeisiin lähtöihin.”

Aiemmin Petriläinen on ollut töissä muun muassa Alessandro Gocciadoron tallissa.

Tammalähdön voittajaa, Evening Prayeria hoitaja kuvailee kaikin puolin mukavaksi hevoseksi.

”Se on parin viime kuun aikana jotenkin piristynyt, jokin sillä on loksahtanut kohdalleen”, itsekin hyväntuulinen Petriläinen sanoo.

”Uskon siihen, että kun on itse iloinen ja tekee sitä, mistä tykkää, se vaikuttaa hevosiinkin.”

Neloisvoitosta pöllämystynyttä hoitajaa huvittaa etenkin se, että kaikki tulojärjestyksen kärjen valloittaneet ovat ”liipasimella siitostammoiksi”. Niistä kolme on tullut Ranskaan astutettaviksi tänä keväänä.

”Harvoin raviurheilussa pääsee kokemaan tällaista. Keväällä jo haaveilin, että talvella haluaisin päästä Vincennesiin, mutta nelosvoitosta en osannut haaveilla!”