Marcus Melanderin valmentama 3-vuotias Greenshoe (Father Patrick) avasi kilpailukauden huikealla voitolla Meadowlandsissa perjantaina. Hambon ennakkosuosikki teki Brian Searsin ajamana timanttisen tuloksen 09,2. Vain Atlanta on mennyt lujempaa.

“Ori on luonnonlahjakkuus, sillä on sellaisia lisävaihteita, jotka puuttuvat suurimmalta osalta hevosia”, Sears ylisti voittajakehässä. Eikä syyttä, Greenshoe tuli viimeisen 400 metriä aikaan 05,6. Muut jäivät kolme ja puoli mittaa. Kakkonen Sheena’s Boy (Trixton) sai ajan 09,6 ja kolmas Battenberg (Trixton) 10,5.

Greenshoe esitteli myös temperamenttiaan. Sears kertoi, että se lähti huimaan spurttiin lämmitysajossa, mutta rauhoittui ja rentoutui sen jälkeen. Kilpailun aikana se toimi moitteettomasti. Greenshoe laukkasi kaikissa neljässä startissaan 2-vuotiaana, mutta voitti niistä kaksi.

Ruotsalaiset Anders “Courant” Ström, Hasse Backe ja Lasse Granqvist sekä norjalainen Morten Langli ostivat Greenshoen Lexingtonin varsahuutokaupasta 330 000 dollarilla. Silloin sen nimi oli Rifleman. Oriin isä Father Patrick 08,6 on uusien siitosoriiden huippunimi ja Pastor Stephenin täysveli. Emä Designed To Be (Donato Hanover) 09,1 663 008 USD teki 2-vuotiaana ME-tuloksen 09,9.

Greenshoen “eno” Soul Strong (Father Patrick) voitti oman NJSS-lähtönsä ajalla 10,2. Yannick Gingras ohjasti Åke Svanstedtin valmennettavaa. Kakkonen No Drama Please ja kolmonen Galixton ovat Trixtonin poikia. Niiden ajat olivat 10,4 ja 10,7.

Myöhemmin illalla ajetut tammojen New Jersey Sire Stakes -lähdöt menivät Trixtonin jälkeläisille. Ensin voitti Evident Beauty ajalla 10,6 ja sitten Queen Of Trixs ajalla 12,0. Jimmy Takterilta tytär Nancy Johanssonin valmennukseen siirtynyt The Ice Dutchess (Muscle Hill) aloitti voitolla tavallisessa lähdössä. Voittoaika oli 09,6. Huippusukuinen tamma otti 2-vuotiaana 5 voittoa ja oli 3 kertaa kakkonen 11 startissaan.