Marcus Melanderin supertähti Greeshoe päättää uransa 3-vuotiskauteen ja siirtyy siitosoriiksi Hanover Shoe Farmsille ensi vuonna. Suursiittola julkaisi tiedotteen sopimuksesta Greenshoen omistajien kanssa torstaina.

Suurimman osuuden Greenshoesta omistaa Anders Strömin talliyhtiö Courant Inc. Muut omistajat ovat ruotsalaiset Hans Backe ja Lars Granqvist sekä norjalainen Morten Langli.

Courantin toimitusjohtaja Sabine Kagebrandt kertoi, että Greenshoelle on suunniteltu kolmea starttia loppukaudella. Ensin se juoksee Kentucky Sire Stakes -finaalissa, sitten on vuorossa Kentucky Futurity lokakuun alussa. Kausi päättyy joko Breeders Crown -finaaliin Woodbine Mohawk Parkissa 26. lokakuuta tai mahdollisesti ekstrastarttiin, joka on TVG-finaali Meadowlandsissa marraskuun lopussa.

Greenshoe maksoi 330 000 dollaria 1-vuotiaana Lexingtonin huutokaupassa. Sen ennätys on 08,5 ja voittosumma 843 223 USD. Se on isänsä Father Patrickin ensimmäistä ikäluokkaa. Father Patrick on Suomessa vaikuttaneen Pastor Stephenin täysveli. Emä Designed To Be on Donato Hanoverin salamannopea tytär, jonka uranumerot ovat 09,4 ja 656 166 USD.

Greenshoe on vuonna 2011 syntyneen emänsä ensimmäinen varsa. Seuraava on 1-vuotias täysveli Maverick, joka on tänä vuonna Lexingtonin listalla. Designed To Ben tämänkesäinen orivarsa on Muscle Hillistä. Kolmannesta emästä Southern Drawlista ja Andover Hallista on myös tamma South Hanover, Jontte Boyn emä.

Greenshoen syndikoinnista odotetaan tulevan suurmenestys. Anders Ström sanoi Sulkysportille, että Greenshoen siitoskäyttö tulee suurella todennäköisyydellä rajoittumaan osuuden omistajien tammoihin. Osuuksien myynti käynnistyy joulukuussa spermatestien jälkeen.

Päivitys 13.9. klo 02.20: Norjalaisen Trav Og Galopp Nyttin nettisivuilla haastateltiin Anders Strömiä. Hän kertoi, että Courantille tulee 30 Greenshoen astutusosuutta, ja hänellä on 15 – 20 sille sopivaa tammaa. Ainakin Nalda Nof, Pasithea Face, Princess Face ja She Loves You menevät Greenshoelle.