Sébastien Guaraton tamma Gunilla d’Atout voitti 3-vuotiaiden tammojen kriteriumin. Philippe Allairen talli otti oriiden lähdössä neljä kärkisijaa, paras oli yllättäjä Gallant Way.

Björn Goop pestattiin kuskiksi hienolle Ready Cashin tyttärelle Gunilla d’Atoutille, kun sitä ajanut Eric Raffin valitsi ori Gotlandin (Ready Cash) kauden suurimpaan kisaan Critérium Continentaliin joulukuussa. Valjakon ensimmäinen yhteinen startti meni kuin elokuvissa.

Goop ajoi alkumatkan johtaneen tallikaverin Gloria du Goutierin (Timoko) vanavedessä, ja kiepsahti sen ohi, kun kovat kilpasiskot Girls Talk (Brillantissime) ja Green Grass (Bold Eagle) lähtivät etenemään takapareista. Loppusuoralla Gunilla tuli aivan omaa vauhtiaan. Parin mitan päässä Green Grass kiri toiseksi.

Guaraton talliin tuli siis kaksoisvoitto. Gunilla d’Atout sai ajan 14,6/2700m ja Green Grass 14,8. Prix Annick Dreuxin voittaja sai 49 500 euroa ja kakkonen 27 500 e. Gunilla d’Atout on voittanut 7 kertaa 9 startissa ja ansainnut lähes 200 000 euroa.

Oriiden Prix Jacques de Vaulogessa oli 100 000 euron palkintopotti. Siitä 92 000 meni Philippe Allairen valmennettaville. Suursuosikki Gotland haparoi alussa ja matkasi neljännessä ulkoparissa parikymmentä metriä kärjessä pyyhältäneestä Golden Bridgestä (Ready Cash).

Loppukaarteessa Gotland eteni lähituntumaan, mutta ei tavoittanut. Johtavan Golden Bridgen takaa kiri pirteästi  voittoon Gallant Way (Ready Cash). Molemmat saivat ajan 14,4/2700m. Gotland oli kolmas ajalla 14,6. Allairen neljäs hevonen Gatsby Perrine (Bird Parker) tuli maaliin neljäntenä ajalla 14,8.

Eurooppalaisille 4-5 -vuotiaille avoimen Prix Equidian vei ranskalainen Fakir du Lorault (Vaillant Cash) ajalla 11,7/2700m. Vastikään Jean-Michel Bazirelle siirtynyt 5-vuotias norjalaistamma Calina (Archipelago) oli David Thomainin ohjastamana toinen ajalla 11,9. Norjalaishevosia oli lähdössä yhteensä 4. Kolmella ei ollut hyvä päivä. Baziren tallin Ghazi BR ja Hard Times hylättiin, ja William Bigeonin valmentama Vainqueur RP oli viimeinen.