Suomalaisjuhlat saatiin Vincennesin ensimmäisessä kylmäverilähdössä. H.V.Tuuri ja Iikka Nurmonen kiisivät ylivoimaiseen voittoon Prix des Trotteurs ”Sang-Froid” -lähdössä.

Nurmonen ei lähtenyt alussa hakemaan johtopaikkaa. Kukan Tutun ja Jetsun jälkeen norjalaiset miehittivät kärkipaikat Brenne Bankerin ja Magnums Othellon toimesta. Nurmonen käänsi H.V. Tuurin kiriin loppukaarteessa, ja suomenhevonen meni aivan omaa vauhtiaan. H.V. Tuuri jätti muut kauaksi taakseen ja voitti 8 100 euroa ajalla 23,3a/2100m.

“H.V. Tuuri oli tosi hyvä tänään. Hiljaa lähdettiin liikkeelle, kuten olin suunnitellut. Kiristä tuli vähän pidempi, mitä olin ajatellut. Ajoin tosi kovan pätkän, kun menimme keulaan. Voitto tuli helposti. Fiilikset ovat ihan mahtavat, ei sitä täällä ennen ole päästy voittamaan”, Nurmonen kertoi heti voiton ratkettua.

Seuraavat sijat menivät Norjaan. Brenne Banker kesti kakkoseksi, Langlands Odin oli kolmas ja Magnums Othello neljäs. Suomalaisista Vinksa oli Eric Raffinin ajamana viides, Teemu Okkolinin Jetsu kuudes ja Terho Rautiaisen Kukan Tutu seitsemäs.

H.V. Tuurin voittomarginaali norjalaisiin kasvoi huomattavan suureksi. Kuva: Gerard Forni.