Mika Haapakankaan tallin 3-vuotias Special Topmodel ravasi vakuuttavan voiton torstaina Uumassa ajetussa ST:n nuorten sarjassa. Jorma Kontion 4-vuotias La Verite palasi voittokantaan Solvallassa perjantaina.

Mika Forss otti Special Topmodelin kanssa alun tarkkaillen. Valjakko eteni vähitellen toisen jonon kakkoseksi. Loppukaarteessa Forss käänsi hyökkäykseen. Maharajahin ja Pan Seared Tunan tytär viiletti helposti muista ohi ja voitti 40 000 kruunua ajalla 17,4/2140m. Stable Haapakangas ja Capital Rengas ovat kasvattajat ja omistajat.

BWT Devil toi lisää menestystä Haapakankaan talliin. Veikko Haapakangas ajoi sen johtopaikalta kakkoseksi malin ryhmässä. Forss ohjasti Petri Salmelan valmentamat Amperage Hanoverin, Hesiodin ja BWT Ruthlessin kakkossijoille.

Jonna Irrin tallin Make It Rain kävi hakemassa voiton Gävlen pistelähdöstä torstaina. Jorma Kontio ajoi 4-vuotiaan oriin ykköseksi ajalla 16,6a/2140m.

Katja Melkon valmentama La Verite starttasi takarivistä Solvallan perjantain lounasraveissa. Kontio ajoi heti eteenpäin, ja valjakko pääsi kärkeen jo ensimmäisellä takasuoralla. Readly Expressin 4-vuotias poika oli itse varmuus ja paineli helposti ykköseksi ajalla 14,7a/2140m. Jorma ja Päivi Kontio ovat voittajat kasvattajat ja omistajat.

Janne Korpi matkasi vappuaaton iltapäiväraveihin Bollnäsiin. Qvidja’s Firstillä tuli kakkossija.

Markku Niemisen vetämän kimpan Harmonie Merite kilpaili perjantaina Vinncennesissä. Yoann Lebourgeois löysi 4-vuotiaalla tammalla hyvät asemat johtoon rynnänneen Himalaya Cutin takaa. Romain Derieuxin ajama Highness Kalouma kiri terävimmin ja ehti 14 850 euron voittoon ajalla 14,9/2700m ohi Himalaya Cutin.

Björn Goopin valmentama Harmonie Merite ei päässyt ihan vapaasti kirimään maalisuoralla, mutta seurasi kärkiparia hyvin ja oli kolmas tuloksella 15,0.