Kaikkiaan 20 3-vuotiasta tammaa lähti mukaan lauantaina 30.7. The Meadowlandsissa New Jerseyssa ajettaviin Hambletonian Oaksin karsintoihin.

Ikäluokka on tammojen puolella melko tasainen, ja odotettavissa on mielenkiintoinen finaali. Karsinnoissa eniten hevosia on Åke Svanstedtin tallista. Viisi hänen valmennettavaansa hakee finaalipaikkaa.

Jimmy Takter tuo Oaksiin kolme tammaa. Erityisen mielenkiintoinen on vähän kilpaillut Unica Steed, joka sai ensimmäiseen karsintaan mainion kakkosradan. Italialaissyntyisen tamman emä on St. Michel -sankaritar Premiere Steed.

Oaksin finaali ajetaan ensi viikon lauantaina 6.8. 500.000 dollarin kokonaispalkintosummalla. Itse Hambletonianin karsinnat ja miljoonan dollarin finaali ovat myös tuolloin ohjelmassa. Ikäluokan supertähti Southwind Frank nähdään silti radalla myös ensi lauantaina, sillä se viimeistelee hambovireensä Reynolds Memorialissa. Vastus ei ole kovin mahdollinen, mutta takarivin lähtöpaikka tuo omat haasteensa.

Perjantaina Meadowlandsin ohjelmassa ovat 2-vuotiaiden suurkilpailujen Jim Doherty Memorialin ja Peter Haughton Memorialin karsinnat. Tammojen puolella katseet kiinnittyvät etenkin Takterin tallin tappiottomiin Ariana G:hen ja That’s All Moniin. Kanadasta saapuu EL Glamourin tytär Cameron Hill, joka sekään ei ole vielä hävinnyt.

Oriiden ja ruunien Haughton Memorialista puuttuu mm. suomalaistaustaakin omaava Walner. Jimmy Takterilla on siinäkin hyvät varsat, joista etenkin avauskisassaan laukkaan pilanneen Victor Gion (Ready Cash – Ilaria Jet) esitystä seurataan suurella mielenkiinnolla.

 

Meadowlandsin lähtölistat perjantai

 

Meadowlandsin lähtölistat lauantai