Hollantilaisruuna Hambo Transs R lähti suursuosikkina Åby Monté Trophy -kisaan ja piti ykköseksi. 250 000 kruunua tuli hienolla tuloksella 12,2a/2140m. Hambo Transs R muistetaan myös Elitloppet-viikonlopun montélähdön voittajana.

Åbyn isopalkintoinen montélähtö ajettiin koronan vuoksi erilaisella konseptilla. Karsintoja ei järjestetty muissa Pohjoismaissa, ja kisan nimestä oli sana Nordic jätetty pois. Vermo on muutama vuotena toiminut yhtenä kisan karsintaratana. Lähtö ajettiin suoraan finaalina.

Michelle Mönster kannusti Hambo Transs R:n johtopaikalle. Menevä ruuna paineli tasaista 1.12-vauhtia ja johti maalisuoran alussa selvästi. Kova tempo oli kostautua, mutta Paul Hagoortin valmentama Love Youn poika piti niukasti voittoon. Iina Ahon ohjastama Volcan de Bellande kiri tulisesti loppumetrit ja oli lähellä ennättää ohi. Henk Griftin valmentama 11-vuotias ruuna sai saman tuloksen kuin voittaja.

Suomalaismenestystä saatiin Örebron lounasraveissa. Janne Korven ajama Ava di Emelin avasi voittotilinsä hyvässä paikassa. Fire Circle Stablen kasvattama ja omistama Classic Photon tytär viiletti keulasta 40 000 kruunun voittoon ajalla 15,0a/2100m. Päätöspuolikas sujui 11,1-vauhdissa.