Hannelore Hanover on kolmas tamma, joka on voittanut avoimen Breeders Crown-finaalin.

Hannelore Hanover tuli oreista ohi Breeders Crown-finaalissa

Loistokauden ravannut Hannelore Hanover pesi oriit Breeders Crown Open -finaalissa Hoosier Parkissa lauantaina. Tamma ei ole voittanut avointa Breeders-finaalia 19 vuoteen. Edellinen oli Moni Maker 1998.

Yannick Gingras aloitti johtaneen tallikaveri Crazy Wow'n rinnalla ja oli juuri siirtynyt keulapaikalle, kun Marion Marauder syöksyi johtoon ensimmäisen neljänneksen täyttyessä. Hannelore Hanover jäi sen taakse. Johtavan rinnalle nousi Resolve, joka alkoi loppumatkasta kangistua. Loppusuoralla Hannelore Hanover pääsi pussista ja pyrähti hevosenmitan muista eroon. Ron Burken talli sai juhlia kaksoisvoittoa, kun Crazy Wow kiri toiseksi. Burken hevoset veivät 526 250 dollarin palkintopotista yli 400 000 USD. Hannelore Hanoverin voittoaika oli koleassa illassa 09,7. Crazy Wow meni 09,9 ja kolmanneksi sijoittunut Marion Marauder 10,1.

Viisivuotiaan Hannelore Hanoverin vuosiansiot ovat yli 950 000 dollaria, tamma on voittanut 16 startistaan 9. Sen uran ansiot hipovat 2,4 miljoonaa dollaria.

"Sen on Indianan osavaltiossa syntynyt, ja ostimme sen varsana ilman erityisiä odotuksia. Jos siitä olisi tullut vain hyvä hevonen Indianan kisoihin, olisimme jo olleet aivan innoissamme. Mutta tämä suoritus oli siltä jotain aivan uskomatonta", huokaili omistajiin kuuluva Frank Baldachino.

Hannelore Hanoverin isä Swan For Allilla oli lauantaina suuri ilta. Indianassa astuva Andover Hallin poika sai toisenkin finaalivoittajan, kun indianalaisen William Cronen valmentama ja Trace Tetrickin ajama Fiftydallarbill oli kaksivuotiaiden oriiden paras. Suurimmat 300 000 dollarin ykköset maksettiin 2-vuotiaille. Fiftydallarbill on starttaillut ahkerasti Indianan Sire Stakeseissa, Breeders Crownin finaali oli sen 17. kilpailu.

Kärki eteni reipasta vauhtia Met's Hallin (Cantab Hall) johdolla. Fiftydallarbill aloitti takajoukoissa ja liittyi puolimatkassa toisen radan letkaan, jota veti Crystal Fashion (Cantab Hall). Se laukkasi kärjestä loppusuoralla, mutta Fiftydallarbill jatkoi voimissaan voittokamppailuun vahvan esityksen tehneen Met's Hallin kanssa. Voittoaika oli 11,5. Met's Hall meni 11,6 ja saman ajan sai kolmonen, Takterin tallin Samo Different Day (Cantab Hall).

Suosikeista Marcus Melanderin Fourth Dimension (Chapter Seven) painoi liikaa ohjille ja väsyi. Takterin You Know You Do (Muscle Hill) laukkasi lähdössä.

Kolmivuotiaiden urospuolisten 527 500 dollarin Breeders-finaali oli What The Hillin (Muscle Hill) ja Burken tallin juhlaa. David Miller haki sille paikan johtaneen Lindy The Greatin takaa, josta What The Hill vilahti lopussa parin mitan voittoon ajalla 10,0. Frank Antonaccin valmentama Lindy The Great oli toinen ajalla 10,4 ja saman tallin International Moni (Love You) kolmas tuloksella 10,5.

What The Hillin ansiot kohosivat yli miljoonan dollarin. Sillä on 11 voittoa 29 startissa. Statistiikkaan voi vielä tulla muutos, kun What The Hillin hylkäys Hambo-finaalin ykkösenä saadaan käsiteltyä tuomioistuimessa.