Daniel Redénin valmentama Heavy Sound hallitsi helposti kiihkeätempoista H.K.H. Prins Daniels Loppia Gävlen vauhtiradalla. Kenneth Haugstad piti ruunan ravilla, se jätti muut lopussa. SRF Stablen omistama Heavy Sound kuittasi kisasta 500 000 kruunua.

Jerry Riordanin Twister Bi oli jo ennen lähtöä kuuma kuin hellakoukku. Se kompastui, kun ei halunnut kääntyä, ja joutui obersekin vaihtoon. Auton takanakin se haparoi ja jäi juoksemaan viimeisessä ulkoparissa. Keulat otti Poet Broline, joka laukkasi heti ensimmäiseen kaarteeseen. Björn Goop käytti tilaisuuden Nobel Amokilla ja suhahti johtoon. Vauhti oli tasaista kovaa, ja Nobel Amok pomppasi laukalle loppukaarteessa. Silloin oli Heavy Sound jo aloittanut hyökkäyksen toisesta parista ulkoa ja pinkoi loppusuoraa omille teilleen. Twister Bi tuli valtavalla spurtilla viidettä rataa ja jätti muun porukan selvästi. Mutta Heavy Soundia se ei pystynyt uhkaamaan. Twister Bin tulos oli 09,5a/1609 metriä.

Ennen Prins Daniels Loppia molempien kärkihevosten valmentajat kertoivat, etteivät lähde mukaan Elitloppetiin. Daniel Redén kertoi, että starttaamisen todennäköisyys on luokkaa 1%. Hän korosti, että Heavy Soundilla on sen verran terveysongelmia, ettei ole mielekästä riskeerata kesän kilpailemista raskaalla kahden lähdön Elitloppetilla näin lyhyellä starttivälillä. Hän sanoi, että asiasta toki neuvotellaan vielä omistaja Lennart Ågrenin kanssa.

Jerry Riordan perusteli päätöstä sillä, että Twister Billä ei ole päästy ajamaan kilpaa. Lisäksi hevosella on ollut hengitystieongelmia, joten sen pitää päästä palautumaan rauhassa. Kiihkeä luonne ei myöskään puolla tiheää starttaamista. Riordan tähdensi, että Twister Bi on ollut harjoituksissa loistava, ja odottaa huippukautta myös tänä vuonna.

Ingmanien kasvatti, Bradin täysveli Gizmo de Veluwe toi Gävlen Klass I -voiton turvan mitalla Denco Hb:lle. Ori paineli 13,3a ajan 2640 metrillä. Stefan Söderkvist ajoi ja Admir Zukanovic valmentaa.