Helgafell oli Prix Kalmian vuorenvarma voittaja tiistai-iltapäivällä Vincennesissä. Eric Raffinin ajama ja Philippe Allairen valmentama ori kesti kaikki prässit matkalla ja sanoi  kilpakumppaneille “Au revoir” loppusuoralla.

Kolmivuotiaiden 2700 metrin kamppailussa riitti tapahtumia alusta loppuun. Keulapaikkaa haettiin joukolla ensimmäisellä kilometrillä. Ensin johtoon paineli Alexandre Abrivardin Heros de Fleur (Ludo de Castelle), sitten Raffin ja Helgafell (Charly du Noyer). Ensimmäiset 1500 metriä mentiin 14,4. Puolimatkassa rinnalle ilmestyi kirittämään Jean-Michel Baziren Hooker Berry (Booster Winner) tulisella spurtilla. Mutta ohi ei ollut asiaa.

Loppusuoralla Helgafell vain tihensi askeltaan sitä mukaa kuin kilpakumppanit hyökkäsivät viuhkana takaa. Voittomarginali venyi yli valjakonmittaiseksi. Helgafell ylitti maaliviivan ajalla 13,8/2700m. Hooker Berry pysyi toisena ajalla 14,0. Hugh de Banville (Akim du Cap Vert) ja Franck Anne ottivat kolmossijan tuloksella 14,2. Gabriele Gelorminin ajama Hakim Griff (Brillantissime) oli neljäs ajalla 14,3 ja Heros de Fleur samalla tuloksella viides.

Groupe II -lähtö Prix Kalmian ykkönen oli 38 250 euroa. Voitto oli Allairen tallille seitsemäs 12 vuoden aikana. Ready Cash voitti vuonna 2008, Tucson (Coktail Jet) 2010, Ready Cashin pojat Brillantissime 2014, Django Riff 2016, Flocki d’Aurcy 2018 ja Gotland 2019. Islantilaisen tulivuoren mukaan nimetylle Helgafellille Ready Cash on isoisä.

Letrotin tulokset tästä.