Matti J. Mäkisen valmentama, suomalaisen Oraviston Talli Oy:n omistama ja Mika Forssin ohjastama Hermes Boko (Ready Cash) juoksi tänään Margaretas Tidiga Unghästserie -sarjan tammalähdössä Solvallassa.

Kutosradalta lähteneelle tammalle ei löytynyt kiihdytyksen jälkeen paikkaa parijonosta, ja Mika Forss joutui peruuttamaan sillä porukan hännille. Hermes Boko kuitenkin lopetti hyvin ja ehti viidennelle sijalle ajalla 13,6a/2140 metriä.

Lähdön voitti suosikki, numerolla kaksi startannut Vamp Kronos (Ready Cash). Hevosen valmentaja Jerry Riordan kommentoi lähdön jälkeen videohaastattelussa tallialueelta, että tammalle on asetettu paljon odotuksia suvun puolesta. Hän lisäsi, että hevonen on kuitenkin nyt sikäli yllättänyt, että vielä kaksi kuukautta sitten se vaikutti todella keskentekoiselta.

“Mutta nyt siitä on tullut sotahevonen”, Jerry Riordan hymyili.

Vamp Kronosin voittoaika oli 12,8a.

Jorma Kontion ohjastama ja hiljattain edesmenneen Heikki Taipaleen kasvattama Tahiti Journey (Scarlet Knight) oli kuudes.

3-vuotiaiden tammojen lähdön ykköspalkinto oli 300 000 kruunua. Hermes Boko tienasi viidennellä sijallaan 24 000 kruunua. Tahiti Journey sai viimeiset rahat, 15 000 kruunua.

Solvallan keskiviikkoravien ensimmäisessä lähdössä 3-vuotias Coys Rain (Muscle Hill) juoksi uransa avausvoittoon. Ulf Ohlssonin ohjastamaa oritta valmentaa Reijo Liljendahl ja sen omistaa Ravitalli Hannu Laakkonen Oy.

Tulokset kokonaisuudessaan löydät osoitteesta travsport.se.

Artikkelia muokattu 7. kesäkuuta kello 21.30: Lisätty tieto Coys Rainin voitosta.