Petri Salmelan 3-vuotislahjakkuus Hesiod otti vakuuttavan voiton Norrlands Elitserie -finaalissa Bergsåkerissa.

Swarovski Broline viiletti keulassa kovaa vauhtia, avauspuolikas 11,6. Ulf Ohlsson odotteli Hesiodin kanssa kolmantena sisäradalla. Maalisuoralla Hesiod kiri helposti ykköseksi ja otti 200 000 kruunua ajalla 13,2a/2140 metriä. “Hesiod on ollut hieno alusta alkaen. Se ei ole vielä valmis. Jos saamme talvitreenin onnistumaan, ensi vuonna Hesiod on todella hyvä. Omistan puolet hevosesta. Se lämmittää myös ja on taloudellisesti iso asia”, Salmela kertoi.

Mika Forssin neljän päivän Ruotsin turnee alkoi voitolla, vaikka Selmer I.H. laukkasi Hesiodin voittamassa lähdössä. Forss tuurasi silmänsä loukannutta Kaj Widelliä Spitcam Jubbin rattailla. Forss karautti maalisuoralla ohi Naharin, ja Spitcam Jubb vei Norrländskt Varmblodsmästerskap -kisan 100 000 kruunua ajalla 12,9a/2640 metriä.

Nelivuotiaiden Norrlands Grand Prixissä Muscle Hustle paineli keulasta ykköseksi ajalla 11,9a/2140 metriä. Robert Bergh sai iloita 250 000 kruunun ykkösestä. Kriterium-voittaja Deimos Racing jäi johtohevosen rinnalta kolmanneksi.

Timo Nurmos ja Jorma Kontio toivat suomalaismenestystä Örebrossa. 3-vuotias Villiam jatkoi voittotahdissa ja otti kolmannen täysosuman. Gisele de Veluwe kiri tammalähdön parhaaksi.