Petra Huhdin ja Oskari Mäenpään torstai oli huikea. Ensin Sahara Kellyanne kiri voittoon Jokimaalla. Annika Aalto ja Tapio Mäki-Tulokas ovat tamman kilpailuoikeuden vuokraajat. Sahara Jaeburn häikäisi Örebron 3-vuotislähdössä. Kummallakin Sahara-kasvatilla on mahdollisuus tulla Teivon kriteriumkarsintoihin, jotka juostaan tiistaina 22. syyskuuta.

Daniel Redénin Beacon Kronos piti sisäradalta keulapaikan Örebrossa. Jorma Kontio ajoi Sahara Jaeburnin rinnalle. Father Patrickin ja Only Kronoksen poika ei pystynyt vastaamaan Timo Nurmoksen valmentaman Sahara Jaeburnin loppurynnistykseen. Ready Cashin ja EL Angelicin poika otti toisen peräkkäisen voiton komealla tuloksella 13,8a/2100m.

”Sahara Jaeburn oli tosi hyvä jo edellisessä Solvallan startissa ja löi myös siinä Beacon Kronoksen. Örjan kyseli vielä seuraavan lähdön aikaan Kontion Jormalta, miten Sahara Jaeburn ehti voittoon. No, se tuli viimeiset 400 metriä 08-kyytiä, sillä kerkiää aika hyvin”, Nurmos kertoi.

”Sahara Jaeburn tuli meille heti opetuksen jälkeen, Oskari Mäenpää oli huolehtinut alkeisopetuksesta. Sahara Jaeburn on ollut aika iloinen jullikka ja orimainen. Se on vaatinut aikaa. Fyysisesti se olisi ollut valmis jo aiemmin kilpailuihin, mutta psyykeen kanssa se ei ollut kypsä. Kahteen ekalähtöön se meni kolmosvaihteella, jos lasketaan että vaihteita on kuusi. Solvallassa se otti jo nelosvaihteen käyttöön. Örebrossa se oli taas parempi.”

”Suomen Kriteriumkarsinnat olisivat kahden ja puolen viikon kuluttua. Omistajat ja minä emme ole pitäneet sitä starttia ihan välttämättömänä tässä vaiheessa. Mutta hevonen taitaa olla eri mieltä. Se haluaa näyttää ihmisille, kuinka hyvä se on, kun sille vähän naureskeltiin kahden ensimmäisen kisan jälkeen. Mutta Sahara Jaeburn on mennyt juuri kuten haluan nuorten hevosen etenevän. Niiden tulee olla laiskoja alkuun, eivätkä ne saa mennä väsyksiin. Kyllä niitä pykäliä sitten tulee lisää.”