Kauden avaus on suunnitelmissa 7. huhtikuuta Solvallassa.  Valmentaja Frode Hamre kertoi viisivuotiaan Ecurie D:n kuulumisia Kanal-75:lle viikonloppuna.

Dartster F:s -lopp on ollut perinteisesti ensimmäinen Elitloppet-hevosten katsastus. Siinä juostaan 2140 metriä autolähetyksellä, ja ykköspalkinto on 100 000 kruunua. Elitloppet on ollut Ecurie D:n tähtäimessä jo viime syksystä, sen mukaan suunniteltiin talvitaukokin.

“Hevonen on mennyt talvitreeneissä valtavan hyvin,  se tuntuu terveeltä ja hienolta. Se on mennyt jarrukärryistä 1.40-vauhtisia harjoituksia hiittisuoralla tammi-helmikuun. Tulevalla viikolla lähdetään Jarlsbergiin, jossa ajetaan 1.22-hiitti toisen selässä. Hiittejä käydään ajamassa muutamia ennen kauden avausta”, Hamre selvitti.

“Huippuhevoselle löytyy tietysti paljon starttimahdollisuuksia. Mutta lähdemme vähitellen etenemään kohti Elitloppetia toukokuun lopussa. Se on valmentajan ja omistajien unelma. Hugo Åbergin muistoajo Jägersrossa kiinnostaa kesällä, ja erityisesti houkuttelee viisivuotiaiden Jubileumspokalen Solvallassa”, Hamre suunnitteli.

Tanskassa syntyneeksi rekisteröity Jean-Pierre Duboisin kasvatti Ecurie D. on valmennuksessa Norjassa, mutta Ruotsin kilpailurekisterissä. Sen omistajat ovat Global Glide Ab ja  Marko Kreivin Smart Repair Center Ab.

Ori voitti 3-vuotiaana kaikki 7 starttiaan. Viime vuonna 10 lähdöstä tuli 7 voittoa ja kakkonen. Ecurie D. on ansainnut 3 257 745 kr. Paras voittoaika 09,2a tuli Solvallan Fyraåringselitenistä Erik Adielssonin ajamana. Björn Goop on ohjastanut 14 voitosta 11.