Pentti Pietilän omistama Hotshot Luca oli keskiviikkona Solvallassa ennakkohehkutusten arvoinen. Örjan Kihlström ajoi Ari-Pekka Pakkasen valmentaman oriin suoraan johtoon, ja valjakko hyvästeli loppusuoralla kilpakumppanit kolmella mitalla. Voittoaika oli 14,6a/2140 metriä ja Sören Nordinin nimikkolähdön ykköspalkinto 100 000 kruunua.

“Suomen ikäluokkahuippu vierailee Solvallassa” kirjoitti Travronden, ja Sulkysport totesi, että “Suomalaisvieras on paras”. Pelaajat löivät sen 1,3 -kertoimiseksi megasuosikiksi. Hotshot Luca osoitti arviot oikeiksi. Kihlström kertoi, että hevonen tuntui niin hyvältä kuin näyttikin, ja että juoksu oli sille vain helppo rutiinisuoritus. Lähdön ainoa yllätys oli, että Matias Djusen Harmon Boko pystyi pitämään takanaan kakkossuosikki Global Un Pocon. Nurmoksen Mellby Fire tuli Kontion kannustamana neljänneksi ja sai saman ajan 14,9a kuin kaksi edellistä.

Kaisa Toivosen valmentaman Quite A Boyn kiriinnousu päätöspuolikkaan alussa pilaantui laukkaan. Se tuli maaliin viimeisenä. Reijo Liljendahlin Evazan Am oli kuudes ja ensimmäinen ilman rahaa. Petri Salmelan Eurythmic Sisu tuli maaliin seitsemäntenä.

Stefan Melanderin Nuncio pääsi vaivatta johtoon avoimessa Gösta Nordinin lähdössä. Nuncio sai vetää kuuden hevosen letkaa rauhallisin väliajoin 14,6 ja 15,5, mutta 10-vauhtisessa lopetuksessa se tuli Ulf Ohlssonin ohjastaman Food Moneyn yllättämäksi juuri ennen maalia. Ne molemmat ja kolmonen Hans-Owe Sundbergin Charrua Forlan saivat saman tuloksen 13,6a/2140 metriä. Melander vakuutti, ettei ole koskaan pettynyt Nuncion juoksuihin, mutta myönsi ajaneensa matkalla liian hiljaa. Lisäksi hän totesi, ettei uskonut kenenkään pystyvän ohitukseen vauhdikkaassa loppukirissä. Tulevaisuuden suunnitelmat Melander jätti jälleen arvailujen varaan. Ranskan matka alkaa tuntua jo melkoisen epätodennäköiseltä.