Aripekka Pakkasen valmentama Hotshot Luca ravasi kakkoseksi Umåkerin 5-vuotislähdössä, joka aloitti V75-kierroksen. Mika Haapakankaan Mr Golden Quick ja Ossi Nurmosen Roberto Diver toivat 75-voitot suomalaisvalmentajille. Parasta oli, että Mr Golden Quick ja Roberto Diver ravasivat Elitloppet-viikonlopun finaaleihin.

Erik Adielsson karautti Hotshot Lucan johtopaikalle. Avauskierros mentiin 13,6-vauhtia. Transcendence painosti rinnalle, mutta sen Hotshot Luca pystyi pitämään varmasti takanaan.

Örjan Kihlströmin ajama ja Daniel Redénin valmentama Son Of God kiri kolmatta rataa parhaiten ja meni voittoon. Viime vuoden Derbykolmonen sai 200 000 kruunua ajalla 12,3a/2140m. Hotshot Luca oli tosi hyvä kakkonen ja näytti, että huippukunto on jälleen löytymässä.

Magnus A Djusen ajama Mr Golden Quick näytti hopeadivisioonassa, miten kiritykki puhuu. Haapakankaan tallin kanuuna lensi loppusuoran ja ehti 150 000 kruunun voittoon. “Parasta tässä lajissa on, kun saa istua loppusuoralla tällaisen kirihevosen rattailla”, Djuse ihasteli.

Iikka Nurmonen pamautti Roberto Diverin voltin vitosradalta ravilla matkaan ja lopulta keulaan Klass I:ssä. Voitokas ruuna veti kovaa, ja Nurmonen ratkaisi pelin jo loppukaarteessa. Roberto Diver teki eron, joka kesti varmasti maaliin saakka. Ykköspalkinto oli 125 000 kruunua. “Roberto Diver on voitokas hevonen, eikä ykkönen yllättänyt”, Iikka Nurmonen sanoi.

Kultadivisioonassa Propulsion palasi kilpakentille ja kiri ykköseksi. Vaikeuksia oli, kun Propulsionilta lähti kenkä niin lämmityksessä kuin pruuvilähdössä. Mutta Propulsion kesti kaiken ja voitti Örjan Kihlströmin ajamana tuloksella 11,3a/2140m.

Lisätty Mr Golden Quick, Roberto Diver ja Propulsion klo 20.00