Solvallassa satumaisen soolon esittänyt ranskalaistamma Be Mine de Houelle teki sen taas. Marie Bacsich ohjasti sen ensimmäisen Åby Nordic Monté Trophyn voittajaksi SE-ajalla 12,4a/2140 metriä. 

Lähtötapahtumat muuttuivat dramaattisiksi, kun tuoreen ajajien Euroopan mestarin Franck Nivardin satulaan saanut Anna Mix ei suostunut lähestymään lähtöautoa ja poistettiin lopulta lähdöstä. Kiihdytyksessä Marie Bacsich vilahti Be Mine de Houellella parinkymmenen metrin johtoon, muut hakivat asemia kunnioittavan matkan päässä.

Loppukaarteessa “jänis” tavoitettiin. Toinen ranskalainen, Guillaume Martinin ohjastama rautatamma Ulka des Champs lähti haastamaan johtohevosta. Se voitti montén Oslo Grand Prix -päivänä Oslossa. Uhka oli kuitenkin näennäinen, Be Mine de Houelle spurttasi uudelleen muista eroon loppusuoralla.

Suomalaishevoset, Tuuli Kurkisen  Tromb Access ja Jenni Kaijan Licence Holder seurasivat ranskalaisia tiiviisti kolmanneksi ja neljänneksi. Ne saivat kovat ajat 13,1a ja 13,2a.

“Täysimatka huolestutti hiukan, mutta rata sopii tammalle, eikä vauhti tuntunut liian kovalta. Kun kanssakilpailijat lähenivät lopussa, vedin sille laput, ja se heti iloisesti eteenpäin”, kuvaili Bacsich lähdön tapahtumia.”Tamma on ollut rauhallisempi pohjoismaisissa starteissa kuin kotona, ehkä matkustaminen sopii sille. Kilpaileminen on ollut ihanaa, kun meistä on täällä pidetty niin hyvää huolta.”

“Täällä on erinomaiset olosuhteet ja Be Mine de Houelle viihtyy hyvin Ruotsissa. Minulla on ollut valmennuksessa monta loistavaa montéhevosta, tämä on nykyisistä kolmen – neljän parhaan joukossa”, kertoi hymyilevä valmentaja Franck Leblanc.

Päivitetty 29.7. klo 13.30: Korjattu Ulka des Champsin ohjastajan nimi.