Suomalaisjoukkue, Simo Pöllänen, Teijo Ahola, Miia Salminen, Maria Virtanen ja Isto Kuisma, on kilpailumatkalla Venäjällä. Tänään ajettiin Romanskoj’n radalla, joka on Moskovan kakkosrata. Kuisma oli päivän menestyjä.

Suomi-Tsuvassia -ajajaottelu sujui suomalaistahdissa. Isto Kuisma voitti kilpailun ja Teijo Ahola otti kakkossijan ottelussa, jossa ajettiin kaksi osalähtöä. ”Kokemuksena eksoottisuudessaan tämä menee kyllä ihan topkymppiin. Olen tosi iloinen, että tänne tuli lähdettyä. Jotain tuttuakin oli hevosissa. Conway Hall -tamma oli ensimmäinen ajokki”, Kuisma kertoi. Tsuvassia on tasavalta Volgan keskijuoksulla ja kuuluu Venäjän federaatioon.

Kuisma teki myös historiaa. Hän voitti ensimmäisenä suomalaisena ja samalla ulkomaalaisena perinteisen Ramenskin Hippodroomin palkinnon. ”Minulla oli ranskansukuinen hevonen. Ekaan lähtöön vaihdettiin vähän varusteita ja kengitystä muutettiin, ja voitto tuli. Toisessa lähdössä meiltä hajosi kärryistä jalkaramppi. Mutta onneksi kisan säännöt olivat sellaiset, että nopeimmalla kokonaisajalla voitettiin”, Kuisma kertasi. Suomalaisjoukkueen turnaus jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Moskovan Hippodroomilla.