Juha-Pekka Ahonen voitti ensimmäisen ja Janne Räisänen toisen amatöörien Pohjoismaiden mestaruus -lähdön Tanskan Billundissa. Ahosen voittohevonen oli Timmy Ruusuviidan Princess VP, ja Räisäsen ykkösen toi italialaisruuna Ovidio Saf, jota valmentaa Preben Kjärsgaard. Ahonen oli toisessa lähdössä 10. ja Räisänen ensimmäisessä 8. sijalla.

Kärkisijaa pitää  22 pisteellä isäntämaan Dennis Kristiansen, joka ajoi molemmissa lähdöissä kakkoset. Ruotsin Henrik Nilsson on 19 pisteen turvin toinen. Janne Räisäsen 18 pistettä oikeuttavat kolmossijaan, JP Ahonen on 16 pisteellä neljäs. PM-kisat jatkuvat huomenna kahdella osalähdöllä Fyens Vaeddelöbsbanella Odensessa.

Billundissa käytiin myös Monté-ohjastajien PM-kisaa. Karoliina Sinkkilä aloitti vahvasti kakkossijalla ensimmäisessä lähdössä, ja Mervi Laurila oli kolmas. Laurila ratsasti myös toisen lähdön, josta tuli kakkonen. Siinä kolmossijan otti Susanne Klemola. Voittajat olivat Norjan joukkueen Helene Kolle ja Elisabeth Jensen. Hankalan pisteiden laskusysteemin takia tulosten julkaiseminen viivästyy. Huomenna Odensessa on vielä yksi Monté-PM:n osakilpailu.

A-ponien Pohjoismaiden mestaruus tuli Suomeen. Voittaja on Veera Marttila Pälkäneeltä ponillaan Wera. B-poneissa hopeaa otti kouvolalainen Moona Espo ponilla Amazon, kertoo Danskhv.dk -sivusto.

Tuore Pohjoismaiden mestari Wera – Veera Marttila. Kuva: Sanna Liiri