Rantasalmelainen Janne Räisänen voitti miesamatööriohjastajien Euroopan mestaruuden Alankomaissa käydyssä kilpailussa.

Janne Räisänen suuntasi kaksipäiväisen kilpailun ratkaisupäivään viiden pisteen johtoasemassa, kun hän voitti ja oli toinen avauspäivänä Wolvegan raviradalla.

Ratkaisulähdöt kisattiin Alkmaarin raviradalla sunnuntaina. Hallitseva Suomen mestari ja PM-hopeamitalisti voitti avauslähdön ja oli päätösmatkalla toinen.

Räisänen nappasi mestaruuden murskatyyliin, sillä eroa itävaltalaiseen hopeamitalisti Thomas Royeriin tuli kymmenen pistettä. Pronssia nappasi belgialainen Sebastien Grisez.

“Hevoset olivat hyviä, mutta ajotkin menivät ihan mukavasti. Ajokulttuuri oli kisassa vähän erilainen kuin Suomessa. Yhdessä lähdössä oli vähän tilannetta ja jouduimme väistämään. Siitä selvittiin kuitenkin. Pääsääntöisesti lähdöt sujuivat nätisti”, Räisänen kertoi ohjastamisesta lähdöissä.

“Seuraavaksi lähdemme bussilla kohti hotellia. Siellä syömme hyvin ja juhlistamme vähän voittoa. Kyllä tällaisen tittelin saavuttaminen on sen verran merkittävää.”

Miesamatööriohjastajien EM-kilpailuun osallistui 14 ohjastajaa eri maista. Jokainen ohjastaja kilpaili neljässä osalähdössä, joiden kokonaispisteet ratkaisivat mestarin. Lähdön voitosta sai 15 pistettä, kakkossijasta 13, kolmannesta 12 ja niin edelleen yhden pisteen erolla edelliseen.

Räisänen on tottunut menestymään amatööriohjastajien kilpailuissa, sillä vuonna 2014 hänet kruunattiin maailmanmestariksi.

Suomalaiset ovat menestyneet viime vuosina miesamatööriohjastajien EM-kilpailussa, sillä viime vuonna Teemu Keskitalo juhli mestaruutta.