Valmentaja Jimmy Takterin juhlat lauantaina Red Milellä täydentyivät Kentucky Futrityn voittoon.

Hambovoittaja ruuna Pinkman (Explosive Matter) otti Lexingtonissa jo toisen Grand Circuit-voittonsa, ja se olisi voinut olla historian yhdeksäs Triple Crown-voittaja, jos olisi saanut paremman paikan Yonkers Trotissa, missä se jäi kakkoseksi Habitatin (Conway Hall) taakse. Kentucky Futurityssä Pinkman ravasi Yannkick Gingrasin, Pohjois-Amerikan ohjastajamarkkinoiden ykkösnimen, ajamana mailin aikaan 1.51.2 amerikkalaisittain ilmoitettuna. Kilometriajassa ruuna meni siis 09,2.

“Olen tosi kiitollinen että saan ajaa Pinkmanillä”, Gingras myhäili.

“Ajoin Hambossa Mission Briefiä, ja yleensä tuollaisen vaihdon jälkeen ei saa uutta mahdollisuutta, mutta Jimmy antoi sen minulle.”

Ykköspalkinto 263 500 dollaria ei irronnut ilmaiseksi. Ruuna sai avata tosissaan kolmanneksi ensimmäiseen kaarteeseen ysiradaltaan, ja loppukaarre meni toisaalta toista ilman vetoapua. Takterilla oli viisi lähdön kymmenestä valjakosta, ja valmentajan itse ajamasta The Bankistä (Donato Hanover) olikin ehkä apua voittajalle, kun se vastaili alussa ja takasuoralla Ron Burken Crazy Wowlle (Crazed). Kuitenkin Pinkman teki kovan päivätyön, ja on ansainnut ikäluokan ykköshevosen tittelin, varsinkin kun Mission Brief ei onnistunut Lexingtonin pääkilpailussaan.

“Pinkman on tosi rehti ja kova kilpahevonen”, Takter ihaili.

“Se ansaitsee tämän syksyn esityksillään todella suuren kunnioituksen. Sillä on kultainen sydän.”