Dollarin kuvat silmissä. Näin voinee sanoa, jos ja kun lauantain International Trot -kisassa on miljoonan dollarin kokonaispalkintosumma, josta puolet menee voittajalle.

Keskiviikkona oli viimeistelyhiitti, jonka jälkeen enää himmaillaan. Tuomas Korvenoja ajoi normaaliin tapaansa tuplahiitin. Ensimmäisen 2000 metriä vain 40:ntä, toisen 18.

Välillä Jonesy kävi palautumassa tallissa sen verran, että syke laskeutui 55:een.

“Ei muuteta mitään viime hetkellä”, kuski totesi.

Hevonen vaikutti hyvältä ja rennolta.

“Mutta onhan täällä sellainen vastus, että ei me todellakaan mitään ennakkosuosikkeja olla. Vain tanskalaishevonen taitaa olla vähemmän ennakkopelattu kuin me”, hän naurahti.

Kansainvälisiä hevosia vahditaan 24/7. Raviradan portilla on poliisivartiointi. Hevoset eivät saa olla missään kosketuksissa paikallisiin hevosiin, sillä ne ovat karanteenissa koko matkansa ajan.  Syynä ovat tietyt tarttuvat taudit, joita USA:n mantereella ei ole. Hevoset ulkoilevat kaikki yhtäaikaa valvovan eläinlääkärin Vincent DiCiccon silmän alla, muun ajan ne ovat karsinoissaan.

jonesy ja poliisi

Hevoset ovat poliisivalvonnassa. Tiia Pihamaa talutteli Jonesya parkkipaikalla hiitin jälkeen ja komisario Jaikaran käveli perässä.

Lisää teemasta: International Trot