Italian kansallislaulu kaikui Oslo Grand Prix -kisan voittoseremonioissa. Jorma Kontio ohjasti 5-vuotiaan Vitruvion voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Vauhti oli tapissa, kun lähdettiin matkaan. Flemming Jensen Slide So Easyllä piti kiinni keulapaikasta, jonne mieli myös Wim Paal Ringostarr Trebillä. Avauspuolikas mentiin 07,4 ja kierros 10,2.

Ringostarr Treb sai viimein johtopaikan viimeisellä takasuoralla, mutta alku maksoi liikaa, ja ori taipui. Alessandro Gocciadoron valmentama Vitruvio lähti kiriin, mutta mutka loppukaarteessa oli koitua kohtalokkaaksi.

”Hevonen kampesi ulospäin, kun lähdimme kiriin ja vedin samalla korvapallot. Menetimme varmaan 15-20 metriä siinä”, Kontio selvitti.

Maalisuoralla Bahia Quesnot meni keulaan, mutta takaa tuli puhurin lailla Vitruvio, joka ehti vielä varmasti ykköseksi ajalla 11,6a/2100m. Ykköspalkinto oli 1,5 miljoonaa kruunua.

Bahia Quesnot oli kakkonen ja Valokaja Hindö kolmas. Nadal Brolinen kiri ei kantanut totosijoille.

”Kovaa tultiin, kun selvittiin mutkasta. 200 jäljellä uskoin taas voittoon”, sanoi Kontio, joka voitti Oslo GP:n myös vuonna 2010. Jerry Riordanin Lisa America oli voittohevonen.

Päivän klassikoihin kuuluva 4-5-vuotiaiden Europamatch oli Heart Of Steelin näytös. Kun Peter Untersteiner sai keulapaikan haltuunsa, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. 5-vuotias hollantilaisruuna paineli 300 000 kruunun voittoon ajalla 12,9a/2100m. Saksalainen Tsunami Diamant nousi kakkoseksi ja ranskalainen Elvis d’Evron kolmanneksi. Lähtö oli erittäin sekava. Yksi kärsijöistä oli Jorma Kontion ajama Vincero’ Gar.

Katso tuoreet voittotunnelmat juuri voiton ratkettua Oslo Grand Prixissä videoklipistä Hevosurheilun Facebook-sivulta.