Svensk Travsport julkisti neljä uutta nimeä raviurheilun Hall of Fameen tänään perjantaina. Jorma Kontio on valittujen joukossa ja ensimmäinen suomalainen jäsen. Jimmy Takter, Roger Walmann ja Scarlet Knight  ovat kolme muuta uutta jäsentä.

Perusteluissa sanotaan, että Kontiolla on takanaan yli 50-vuotinen ura raviurheilussa. Hänellä on ylivoimaisesti eniten voittoja Pohjoismaissa, lähes 11 000. Kontio on valittu Suomessa Urheilugaalassa 26 kertaa vuoden raviurheilujaksi.

“On tämä tosi iso juttu päästä sinne ensimmäisenä suomalaisena. Kyllä tässä varmaan on jotain tehty ihan oikeasti, vaikken vielä aio museoitua”, Kontio kertoi hymyssä suin Solvallan tallialueella. “Oli tämä pieni yllätys, mutta mukava sellainen. Kannattaa käydä katsomassa ravimuseota Årjängissä. Minun ajopukuni meni sinne jo parikymmentä vuotta sitten.

Jimmy Takter on voittanut Hambon neljä kertaa. Roger Walmann on valmentaja ME-tamma Giant Diablolle ja MM-voittaja Habibille. Stefan Melanderin Scarlet Knight voitti 3-vuotiaana  Hambletonian Stakesin.

Lisätty Kontion haastattelu 16.30

Tästä linkistä ST:n uutinen Hall Of Famen uusista jäsenistä.

Lisää teemasta: Elitloppet