Suomalaiskatsomoissa saatiin riemuita suomenhevosen uusimmasta riemuvoitosta Pariisissa Josveisin ja Antti Ojanperän ansiosta.

Suomenhevoset ottivat toisen kerran tänä vuonna yhteen Norjan ja Ruotsin kylmäveriravureita vastaan Vincennesissä torstaina iltapäivällä juostussa Prix des Pays Nordiquessa, joka juostiin Vincennesin isolla 1975 metrisellä raviradalla.

Viime sunnuntain ensimmäisen osakilpailun riemastuttava suomalaisvoittaja Josveis sai Antti Ojanperältä nyt suoraviivaisen juoksun toisella radalla ilman vetoapua. Josveis näytti hurjan kuntonsa ja lisäsi takasuoran ylämäessä vain vauhtiaan.

Josveis vei päättäväisen näköisenä voittoon. Kuva: Merja Tuunanen/Suomen Hippos

Alun johtaneen Spike Mollyn eväät oli syöty viimeisessä kaarteessa. Josveis siirtyi johtoon uhkaajanaan nyt hyvin kirineet Sondre Jerkeld ja Tand Tuff. Ensin mainittu laukkasi loppusuoran puolivälissä ja Tand Tuff ei vain koskaan saavuttanut upeaan voittoon karannutta suomalaisvaljakkoa.

Voittotulos oli 24,7a/2100m. Tand Tuff hävisi kymmenyksen. Pireus juoksi upeasti kolmanneksi Harri Koivusen rauhallisella sisäradan ajolla tuloksella 26,2a. Mökin Tähti/ J.Ph. Monclin ja Virin Eko/ Kimmo Taipale hylättiin laukoista.

Prix des Pays Nordiquesin tulokset ranskalaissivulta TÄÄLTÄ.

Le Trotin tulokset ja linkki videoon TÄÄLTÄ.

Paul Lindgren huolehti voittajan voilokin irroituksesta. Kuva: Merja Tuunanen/Suomen Hippos

Josveis ja Antti Ojanperä molemmat 100-prosenttisia Vincennesin tilastoissa! Kuva: Merja Tuunanen/Suomen Hippos.