Talli Tuplatilin omistama ja Katja Melkon valmentama Joyful Boko palasi reilun kolmen kuukauden tauolta hienossa vireessä ja ravasi Janne Sorosen ajamana voittoon Färjestadissa.

Soronen oli tarkkana heti lähdössä, ja takarivin voltin sisäradalta startannut Joyful Boko sai paikan kärkihevosen takaa. Keylor Navas piti keulapaikkaa. Mikael J Andersson ajoi sen verran alta pois, että Joyful Boko sai kiritilaa. Soronen sai tuulettaa voittoa, joka tuli ajalla 16,0/2640m. Joyful Boko voitti viime kaudella 3-vuotiaana kolme kertaa.

“Hevonen oli hyvä, kovaa tultiin koko viimeinen tuhat. Parantaa vielä, kun saa startteja”, Soronen kommentoi.

Mika Forssin Valiant Dream oli toinen mielenkiintoinen tauolta palaaja. Magnus A Djuse istui kärryillä, kun lähtö oli rajattu nuorille ohjastajille. Emilia Leon Simb Murdoch kiirehti keulaan. Teemu Keskitalon ajama Emotion Man laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, kun Mood Indigo/Per Nilsson tuli eteen ahtaasti. “Hevonen mahtui rakoon, mutta kärryt eivät, ahtaasti tuli ja meillä laukkasi”, Keskitalo totesi. Djuse kierrätti Valiant Dreamin johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Simb Murdoch piti paikkansa loppuun saakka. Valiant Dream haastoi terhakasti ja oli hyvä kakkonen.

Veijo Heiskasen valmentama Celsius Evo ravasi kakkossijan Mantorpissa. Henna Halme ajoi Ensio Mäntylän omistaman oriin johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Celsius Evo selätti johtaneen Perfect Geden, mutta takaa kiri ykköseksi Peter Untersteinerin Love Håleryd.

Lisätty Sorosen ja Keskitalon kommentit klo 24.00