You Know You Do voitti lopulta helposti, mutta Captain Morgan varmisti kolmannella sijallaan suomalaisväriä 2-vuotiaiden Peter Haughton Memorialin finaaliin viikon kuluttua. Kuva: Michael Lisa

Kaksivuotiaat vauhdissa Meadowlandsissa - Captain Morgan finaaliin kolmantena

Captain Morgan juoksi kolmanneksi  2-vuotiaiden Peter Haughton Memorial -suurkilpailun ensimmäisessä karsintalähdössä Meadowlandsissa perjantaina.

Suomalaistallit Kemppi ja Suojalampi omistavat yhdessä neljänneksen Captain Morganista. Muut omistajat ovat Bender Sweden Inc, Roy G Holth ja hevosta valmentava Staffan Lind.

Christian Lind ajoi alussa ehkä hieman liian malttamattomasti ja haastoi jo takasuoralla johtavaa, hyvin jaksanutta Farsetti Hanoveria.

Meadowlandsin pitkällä loppusuoralla Yannick Gingrasilla ei lopulta ollut vaikeutta poimia voittoa lähdön suursuosikiksi pelatulla You Know You Do:lla.

Sen valmentaja Jimmy Takter ajoi itse Bautistan neljänneksi.

TAKTERIN SUPERILTA

Toisen PHM-karsinnan maaliintulossa selostaja sanoi: "Samo Different Day - Same Old Jimmy Takter."

Kiteytys oli mitä osuvin. Takterin tallista karsintoihin osallistui kuusi varsaa ja niistä kaikki kuusi selvittivät tiensä finaaliin.

Muille valmentajille jäi 300 000 dollarin palkintopotin finaaliin ainoastaan neljä paikkaa.

Tammojen kisassa Takterilla oli vain yksi varsa molemmissa karsinnoissa, mutta nekin selvittivät molemmat tiensä finaaliin.

Maailman kärkiaika 10,4 Phaetosivelle

2-vuotiaiden tammojen suurkilpailun JIM DOHERTY MEMORIALin, joka aiemmin tunnettiin nimellä Merrie Annabelle, karsintojen voitot menivät Trond Smedshammerin ylivoimallaan ja huipputuloksellaan 10,4 (maailman vuoden kärkitulos!) häikäisseelle Phaetosivelle ja toisen karsinnan voittaneelle Gingras - Takter -tiimin, 6,7-vauhdilla viimeiset 400 metriä kirineelle Manchegolle.

Finaalin lähtöradat määräytyvät tiistaina järjestettävässä ratojen arvontatilaisuudessa. Karsintojen voittajat saavat valita lähtöradat radoille 1-5, muiden paikat arvotaan.