Ulf Thoresen Grand Internationalista tuli suomalaisjuhlat. Jorma Kontion ajoi Alessandro Gocciadoron Vitruvion voittoon. Petri Salmelan valmentama Makethemark eteni kakkoseksi.

Yllätys koettiin startissa, kuin Kouvolan valloittaja Racing Mange singahti keulaan ohi Ringostarr Trebin. Ori jäi painamaan ja meni avauspuolikkaan 07,6. Voltaire Gifont nousi toisen jonon vetäjäksi, sen perään pääsi Makethemark. Vitruvio seurasi joukon viimeisenä.

Racing Mangen painaminen näkyi maalisuoralla. Se ei pystynyt vastaamaan takaa tulevien rynnistykseen. Vitruvio kiri tuulispäänä ja ohitti lopulta koko porukan. 750 000 kruunua tuli ajalla 10,7a/2100m. Vitruvion isä on Adrian Chip, jonka poika Diamanten voitti Thorsenin viime vuonna.

”Ajattelin 300-400 jäljellä, että saadaanko edes rahasijaa. Mutta 100 jäljellä aloin uskoa voittoon. Arvostan Vitruvion todella korkealle, sillä on tosi iso moottori. Se kuuluu topvitoseen ajamistani hevosista”, Kontio kehui. Norja on Vitruvio-Kontio -valjakolle kultamaa. Kesäkuussa kaksikko voitti Oslo Grand Prixin.

Ulf Ohlssonin ajama Makethemark näytti hetken jo voittajalta ja tsemppasi hienosti kakkoseksi ohi kolmanneksi jaksaneen Voltaire Gifontin ja Racing Mangen, joka jäi neljänneksi.

Italialaisjuhlaa nähtiin myös Anders Jahren pokaalilähdössä. Pietro Gubellini ajoi Gocciadoron Volnik du Krasin 200 000 kruunun voittoon.